Vierailin tapani mukaan Evankelistojen yhteyspäivillä. Tänä kesänä päiviä vietettiin 15.–16.8.2017 Lahdessa Helluntaikirkossa. Ensi vuonna päivät ovat Jyväskylässä. Pakkasin tuttuun tapaan

Jukka Jämsén Ilkka Rytilahden ja Iida Hovi n siunaavassa otteessa

Yhteisen tehtävän äärellä

Vierailin tapani mukaan Evankelistojen yhteyspäivillä. Tänä kesänä päiviä vietettiin 15.–16.8.2017 Lahdessa Helluntaikirkossa. Ensi vuonna päivät ovat Jyväskylässä.

Pakkasin tuttuun tapaan haastatteluvälineet mukaan, mutta tällä kertaa en haastatteluja paikan päällä tehnyt – ahmin päivien antia voimaksi työhön ja vapaa-aikaan. Yhteen kokoontumisten yksi ulottuvuus on voimauttaminen; yhdessä Sanan ja rukouksen äärellä voimaannumme.

Jukka Leppilampi lauloi ja kertoi omakohtaisesti kutsumukseen vastaamisen hinnasta.

Keskiviikkona, jolloin paikalla olin, lavalle kipusi Jukka Leppilampi. Kysytkö palvelushintaa -laulu johdatti puhuttelevaan spiikkiin. Joku muusikkotoveri oli ollut musertua kaiken sen alle, mitä työtä tehdessä niskaan satoi. Kulkukoirat haukkuivat. Hetkessä kuitenkin vallitsi ymmärrys siitä, että vaikka pakenisi kutsumustaan päästäkseen kaikesta, niskaan sataisi tavalla tai toisella edelleen. Kutsumusta ei voi paeta saaden rauhan. Rauhan saa siinä, että kaikessa rauhattomuudessa Jeesus on meidän kanssamme.

Riikka Miettinen, Iida Hovi ja Laura St Clair kertovat, mitä XEE ja Valo ovat.

Menin kanavaan. XEE oli kirjainyhdistelmä, josta halusin kuulla lisää. Tahdoin tehdä pohjatyötä, että voisin tehdä myöhemmin haastattelun aiheesta Raamattuavain Extra -radio-ohjelmaan. Kanavassa selvisi hyvin, mistä XEE:ssä on kyse. Kurssilla opetellaan niin teoriassa kuin käytännön harjoituksilla evankeliumin kertomista tämän ajan ihmisille.  Jeesus kulki opeuslastensa kanssa opettaen, mutta myös lähettäen heidät toimimaan. Tässä vuorovaikutuksessa opetuslapset saivat kasvaa apostoleiksi, joina me heidät tunnemme.

Valo, ihmiskaupanvastainen työ Suomessa, avautui myös. Ihmiskaupan uhrit ovat usein eristyksissä muusta maailmasta, ja he tarvitsevat vapautusta niin orjuudestaan kuin todellisen rakkauden puutteesta – Jumala rakastaa jokaista ihmistä.

Jippu näyttää, että laulaa voi, vaikkei olisi säestäjää.

Lounastauolla päädyin syömään yhdessä henkilön kanssa, jonka kohtasin vuosi sitten Mikkelissä vietetyillä päivillä. Jatkoimme tutustumista, ja vielä tätä kirjoitusta kirjoittassakin iloitsen siitä, etten päässyt syömään tutumpien seurassa vaan sain jatkaa tutustumista siitä, mihin viime vuonna jäimme. Yhteyspäivillä on tärkeää kohdata vanhoja tuttuja, mutta mitä parhain paikka se on myös luoda ja laajentaa ystäväjoukkoaan. Kuinka muuten uudet tai nuoremmat evankelistasielut voisivat kokea olevansa mukana yhteisessä tehtävässä?

– Veijo Olli

Kirjoittaja Veijo Olli on Kansanlähetyksen radio- ja tv-työn koordinaattori. Tutustu Veijoon ja tilaa hänen rukouskirjeensä tästä linkistä.

Tallenna

Tallenna