Japailainen viulisti Setsuko Inami kertoo: ”Tapasin Prahassa suomalaisen lähetyssaarnaajapariskunnan Jorma ja Lea Pihkalan. Sen jälkeen tulin Suomeen Kansanlähetysopistoon japaninkieliselle raamattukurssille

Viulisti Setsuko Inami julistaa japanilaisille

Japailainen viulisti Setsuko Inami kertoo:

”Tapasin Prahassa suomalaisen lähetyssaarnaajapariskunnan Jorma ja Lea Pihkalan. Sen jälkeen tulin Suomeen Kansanlähetysopistoon japaninkieliselle raamattukurssille palvelemaan viulistina. Kurssille osallistui kahdeksan japanilaista. Minäkin osallistuin japaninkieliseen opetukseen. Opettajieni Jorma Pihkalan ja Mailis Janatuisen japanin kielitaito oli loistava, Raamattu puhui meille.

Kurssin päätyttyä vietin vielä kuukauden verran Suomessa ja palvelin musiikilla Kansanlähetysopistolla.

Olen asunut noin kymmenen vuotta Kroatiassa säveltäen viulukappaleita. Maassa korostetaan voimakkaasti kärsimysviikon tapahtumia. Siellä kävellään kärsimys-kulkueissa, joissa kannetaan ristiä ja samaistutaan Jeesuksen kärsimyksiin. Niistä sain teeman muun muassa viulusoolokappaleisiini ”Ristillä”, ”Helluntai”, ”Lasaruksen herättäminen” ja ”Jerusalemin tie”.  Sitten julkaisin Japanissa CD:n yhdessä katolisen papin ja säveltäjän kanssa, joka on säveltänyt Vanhan testamentin tapahtumiin liittyviä kappaleita luomisesta Baabelin vankeuteen asti. Noina aikoina minulle syntyi syvä halu välittää evankeliumia japanilaisille viulumusiikin avulla.

Viime vuoden huhtikuussa pidin Shikokun saarella ”Video ja musiikki” -nimisen konsertin ja tajusin, kuinka vähän Japanissa on kristittyjä. Sitten palasin Kroatiaan, missä päivittäin olen rukoillut sitä, miten voisin olla auttamassa japanilaisten sielujen pelastumisessa. Tavatessani Pihkalan pariskunnan Prahassa koin saavani kuin valoa. Kun sitten minut johdettiin Suomeen, tajusin, että kysymys oli tosiaankin yhdestä valon säteestä, sillä havaitsin Suomessa paljon niitä, jotka rukoilevat japanilaisten pelastumista. Japanissa työskentelevien lähettien taustalla on lukuisia rukousryhmiä. Ajattelen, että japanilaiset tulevat hämmästymään kuultuaan tästä. Sen seurauksena, että vuosikymmeniä on tehty lähetystyötä, monet japanilaiset ovat tulleet uskoon ja kasvaneet kristittyinä. Siinä näkyy Jumalan suurenmoinen suunnitelma.

Rukoillen kyselen, miten lähettien kylvämän sanan kautta kasvaneita japanilaisia saataisiin lisää. Rukoilimme yhdessä tätä asiaa Suomessa tapaamieni uskovien kanssa. Olen vakuuttunut, että Herra johdattaa tässä käytännöllisellä tavalla eteenpäin. Rukoilen, että tämän asian sydämelleen saaneiden uskovien joukko voisi kasvaa.”

Rukousaiheita:

* Haluan esitellä Japanin kristityille Suomessa pidettäviä japaninkielisiä raamattukursseja, jotta niillä koulutetut voisivat kasvaa eloa korjaaviksi työmiehiksi. (Matteus 9:37)

* Haluan välittää muun muassa kotiinsa linnoittautuneille tai itsemurhaa hautoville ihmisille evankeliumia internetin välityksellä esimerkiksi ”videokuva ja musiikki” -konserttien tallenteilla. (Jeesus Hyvänä Paimenena kertoi evankeliumin väsyneille ja alas painetuille. Matteus 9:36)

Setsuko Inamin profiili:

Setsuko Inami syntyi 1947 Osakassa. Viisivuotiaana hän aloitti viulunsoiton, kahdeksanvuotiaana japanilaisen perinnetanssin ja kymmenvuotiaana pianonsoiton. Opiskellessaan Osakan naisyliopiston harjoituskoulun yläasteella hän tutustui amerikkalaiseen naislähettiin Shaley Lideriin, ja hänet kastettiin 16–vuotiaana.

Valmistuttuaan ylioppilaaksi hän aloitti kristillisessä Seiwa-yliopistossa opettajalinjalla, mutta siirtyi vuoden kuluttua Tokion teologiseen yliopistoon. Kaksi vuotta myöhemmin oppilaitos suljettiin opiskelijalevottomuuksien tähden,  ja Setsuko Inami siirtyi viulisti Hisako Tujin yksityisoppilaaksi. Sen jälkeen hän toimi Hisako Tujin viulunsoittostudion kouluttajana. 

Vuodesta 1987 hän toimi yrittäjänä musiikkisalongissaan ja tiedeinformaation tutkimuskeskuksessaan. 2005 hän siirtyi Kroatiaan. Toimittuaan säveltäjänä hän alkoi pitää konsertteja vuonna 2014.

Lue Suuressa Mukana -lehden Japanin-työn erikoisnumero:

SUMU2_Japani_kansi

Tallenna