Noin kaksikymmentä vuotta Japanissa työskennelleet Pirkko ja Sakari Valkama lähtevät 21. kesäkuuta kahdeksi kuukaudeksi lomittajiksi Ananin seurakuntaan, Shikokun saarelle. He

Pirkko ja Sakari Valkama ovat lähdössä hoitamaan Ananin seurakuntaa Tuula ja Henry Liivolan Suomen jakson ajaksi. Kuva: Sakari Valkama

Veteraanilähetit Japaniin

Noin kaksikymmentä vuotta Japanissa työskennelleet Pirkko ja Sakari Valkama lähtevät 21. kesäkuuta kahdeksi kuukaudeksi lomittajiksi Ananin seurakuntaan, Shikokun saarelle. He hoitavat seurakuntaa Tuula ja Henry Liivolan Suomen jakson sijaisina.

Millaisia yhteyksiä teillä on ennestään Ananin seurakuntaan?

Olimme vuosina 1992-1994 Ananissa vastuussa seurakunnan kaikesta toiminnasta. Muutenkin seurakuntalaiset ovat tuttuja. Kolme ensimmäistä työkauttamme olimme perustamassa seurakuntaa Tokushimaan, josta nykyisin ajaa Ananiin puolessa tunnissa. Siksi tapasimme usein myös Ananin kristittyjä. Sakari oli jopa rakennustoimikunnan puheenjohtajana, kun Ananiin suunniteltiin kirkkoa. Sakari kävi myös auttelemassa rakennustöissä. Pirkko kävi joskus opettamassa Ananin seurakunnan tilaisuuksissa.

Olette jo toisen kerran eläkkeelle siirtymisenne jälkeen menossa kesälomittajiksi. Mikä saa yhä uudestaan lähtemään?

Ennen kaikkea se, että voimme vielä olla auttamassa edes pieneltä osin työssä. Iso motivaatio on myös se, että saamme tavata monia rakkaita kristittyjä ja ei-kristittyjä ystäviämme.

Toivomme, että voisimme tukea kristittyjä heidän kasvussaan ja suositella Jeesusta myös muille. Tiedossa on raamattupiirejä, saarnoja, lasten opetuksia sekä monenlaisia tapaamisia, keskusteluja ja kyläilyjä. Ananissa on myös sellaisia seurakunnan jäseniä, jotka eivät enää osallistu toimintaan. Toivomme ja rukoilemme, että tapaisimme heitä ja voisimme kutsua heitä takaisin seurakuntaan.

Kesä on Japanissa kuuminta aikaa. Miksi menette juuri silloin? Eikö kuumuus hirvitä?

Kesällä, lomakautena, on suurin avun tarve. Ananin kirkko on onneksi riisipeltojen keskellä, joten jonkinlaista tuulenvirettäkin saattaa olla tiedossa. Kirkon vieressä olevassa työntekijäasunnossa on ilmastointilaitteet. Kuumuus on kyllä melko raskasta kestää, mutta toivomme ja rukoilemme, että pystyisimme tekemään kaiken tarvittavan.

Teillä ei enää ole lähettäjärengasta. Miten matkanne talous ja muu tuki järjestyy?

Iloksemme sekä nykyinen kotiseurakuntamme Hämeenlinna että aiemmin meitä lähettäneet Keski-Lahti ja Forssa ovat myöntäneet Kansanlähetykselle erityissavustuksen kattamaan kuluja.  Lisäksi monet ystävät ovat luvanneet rukoilla matkamme puolesta. Esirukoilijoissa on monia niitäkin, jotka aikoinaan olivat lähettäjärenkaassamme. Monet ovat uskollisesti kantaneet meitä rukouksin myös Suomessa ollessamme. Esirukoilijat ovat lähetystyöntekijän suuri luontaisetu!

Rukoilethan sinäkin, että Valkamien matka voisi olla siunaukseksi Ananin seurakunnalle! Rukoile heille voimia, terveyttä ja johdatusta moniin kohtaamisiin. Voit myös tukea tätä lähetysmatkaa.

Lahjoita tähän työhön: