Tänä viikonloppuna Kansanlähetyspäivillä Ryttylässä julkaistaan Niilo ja Päivi Räsäsen uutuuskirja ”Mistä on kysymys? Avioliitto”. Kirja on ajankohtainen puheenvuoro avioliitosta kristityn

Tänä viikonloppuna Kansanlähetyspäivillä Ryttylässä julkaistaan Niilo ja Päivi Räsäsen uusin kirja Avioliitto. Kuva: Anne Lepikko

Uutuuskirja avioliitosta kristinuskon näkökulmasta

Tänä viikonloppuna Kansanlähetyspäivillä Ryttylässä julkaistaan Niilo ja Päivi Räsäsen uutuuskirja ”Mistä on kysymys? Avioliitto”. Kirja on ajankohtainen puheenvuoro avioliitosta kristityn ja kristillisen uskon näkökulmasta.

Kristilliset kirkot ovat kahden vuosituhannen ajan olleet yksimielisiä näkemyksessä, jonka mukaan avioliiton muodostaa yksi nainen ja yksi mies. Raamatun opetus tästä on selkeä.
Aikamme kehityssuuntana on irrottaa sukupuolen käsite ihmisen biologiasta. Keskustelussa on vahvistunut vaatimus määritellä sukupuoli oman kokemuksen pohjalta. Kahden sukupuolen jaottelun sijaan haluttaisiin puhua monista sukupuolista tai sukupuolten saumattomasta jatkumosta. Samaa sukupuolta olevien parisuhteelle on haettu avioliiton asemaa ja kaikkien tahojen, myös kirkon, hyväksyntää.

Kirjan viesti on, että kristittyjen on edelleen seistävä lujalla Jeesuksen ja apostolien opetuksen pohjalla. Raamatun avioliitto-opetus on hieno, toimiva ja ajankohtainen. Se perustuu miehen ja vaimon samanarvoisuuteen ja toisiaan täydentävään erilaisuuteen.
Niilo on teologian tohtori ja Kansanlähetysopiston rehtori. Päivi on kansanedustaja ja lääkäri. He ovat olleet avioliitossa 31 vuotta.

Tutustu Kansanlähetyspäivien ohjelmaan täältä.