Raamattupiirissä ystäväpariskunta kertoi olleensa L10T-koulutuksessa. Kirjasin koulutuksessa kerrotut askeleet ylös. Tuosta hetkestä saakka minua on kiinnostanut kuulla aiheesta enemmän. Päijät-Hämeessä

Tavallisen uskovaisen tapa elää Jeesuksen opetuslapsena

Raamattupiirissä ystäväpariskunta kertoi olleensa L10T-koulutuksessa. Kirjasin koulutuksessa kerrotut askeleet ylös. Tuosta hetkestä saakka minua on kiinnostanut kuulla aiheesta enemmän.

Päijät-Hämeessä Lahdessa Kansanlähetys järjesti keväällä 2016 ”Luukas kymppi” -koulutuksen, kouluttajana piirisihteeri Anne Takala. Poikkesin Annen luona Lahdessa haastattelemassa häntä aiheesta.

Anne Takala näyttää Lahdessa osoitteessa Saimaankatu 5B olevaa Päijät-Hämeen Kansanlähetyksen Lähetyskotia.

”Huomaan ihmiset ympärilläni paremmin  nyt, kun siunaan heitä”, Anne Takala kertoo Raamattuavain Extran haastattelussa ensimmäisestä ”Luukas kymppi” -askeleesta. Haastattelu tulee ulos lauantaina 9.7.2016.

Luukkaan evankeliumin kymmenennestä luvusta johdettuja neljää askelta kutsutaan elämäntavaksi – elämäntavaksi, johon Jeesus kutsuu omiaan.

Siunaa – Ystävysty – Auta missä voit – Kerro Jeesuksesta

Ensimmäinen askel, siunaa, on johdettu jakeesta: ”…kun tulette johonkin taloon, sanokaa ensiksi: ’Rauha tälle kodille.'” (Luuk. 10:6) Myös muut askeleet on johdettu luvun jakeista, ja ne löytää helposti avoimen Raamatun äärellä.

IMG_1398

Tästä ovesta aukeavat viihtyisät Lähetyskodin tilat

Haastattelun yhteydessä vierailin Päijät-Hämeen Kansanlähetyksen viihtyisässä lähetyskodissa (Saimaankatu 5 B, Lahti). Lähetyskodin seinää koristi pienten lasten kasvokuvista tehty kirjoitus ”LIMU”. Nämä kasvot kuuluvat 110 etiopialaiselle lapselle, jotka ovat mukana kummilapsiprojektissa, jota Lahdesta käsin koordinoidaan.

Päijät-Hämeen Kansanlähetyksen työntekijät esittäytyvät, takana 110 kummilapsen kuvat Etiopiasta, Limusta.

 

 

IMG_1400_ed

Piirijohtaja Keijo Vikman ja nuorisosihteeri Iida Hovi pitävät Kansanlähetyspäivillä Lataamoa.

Juuri haastattelun aikaan Lähetyskodille kokoontui tiimi kääntämään ja edelleen lähettämään kummilapsille lähetettyjä kirjeitä. Suomeksi kirjoitetut kirjeet käännetään englanniksi.

Päivi Lamminen, Marja Eskelinen ja Marjatta Seppä kääntävät ja postittavat kirjeitä Etiopiaan, Limussa oleville 110 kummilapselle.

”Luukas kymppi” on raikas tuttavuus, elämäntapa. Siitä kuulee mielellään ja sitä haluaa soveltaa elämäänsä.

Anne Takala kertoo, että vain harvalla on erityinen evankelioinnin armolahja: ”Jos ei ole ole evankelioinnin lahjaa, niin tähän tulee ’Luukas kymppi’. Se on tavallisen uskovaisen tapa elää Jeesuksen opetuslapsena.”

Haastattelun jälkeen minulla on reilu tunti aikaa. Soitan ystävälle, emme ole tavanneet pitkään aikaan. Vietämme mukavan hetken lounaalla ja poikkeamme jälkiruuaksi jäätelölle torin laitaan. Junassa mietin, oliko tämä tapaaminen ”Luukas kymppiä”.

– Veijo Olli

Suomi sydämellä


Artikkelin kirjoittaja Veijo Olli on Kansanlähetyksen radio- ja tv-työn koordinaattori. Tutustu Veijoon ja tilaa hänen rukouskirjeensä tästä linkistä.