Pyöriessämme omissa pienissä piireissämme menetämme joskus ymmärryksen siitä, kuinka vähän Suomessakin on kristittyjä. Missioita omassa kaupungissa Kuluneen vuoden aikana olemme

Suuressa mukana – mualiman navassa Kuopiossa

Pyöriessämme omissa pienissä piireissämme menetämme joskus ymmärryksen siitä, kuinka vähän Suomessakin on kristittyjä.

Missioita omassa kaupungissa

Kuluneen vuoden aikana olemme Kuopiossa harjoitelleet eri seurakuntien kanssa yhdessä kalastamista kahteen otteeseen. Vuoden 2016 heinäkuun lopussa järjestimme yhdessä Kuopion Helluntaiseurakunnan kanssa Minä Uskonmission. Ohjelmassa oli missiotilaisuuksia Helluntaiseurakunnalla perjantaista sunnuntaihin. Lauantaina jalkauduimme Kuopion torille kutsumaan ihmisiä tilaisuuksiin ja tarjoamaan lättyjä. Tilaisuuksiin tuli mukaan paljon Kuopion seudun uskovia eri yhteisöistä ja lisäksi sellaisia, joita ei ole juuri kirkoissa näkynyt.

Kuvituskuva: Suomi sydämellä.

Yhteistyössä You Ask We Answer -missioviikko Kuopiossa

Toinen, kansainvälisempi tapahtuma, missä olimme mukana, oli OPKOn ja Itä-Suomen yliopiston kristittyjen opiskelijoiden huhtikuussa järjestämä YAWAMissioviikko 2017 (You Ask We Answer). Alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen tilaisuudelle ei annettu järjestämislupaa yliopiston tiloissa, joten se järjestettiin torin viereisessä tapahtumaravintolassa.

Tilaisuudessa pääpuhuja oli englantilainen Michael Ots, joka piti alustuksen ja vastasi sen jälkeen yleisön alustuksen aikana lähettämiin kysymyksiin. Tässäkin tapahtumassa oli mukana seudun nuoria uskovia eri yhteisöistä, mutta myös kirkkotiellä harvemmin näkyneitä.

Vieläkö kotimaan missioita tarvitaan?

Oma ja monen muun kokemus molemmista tapahtumista oli hyvin positiivinen. Vaikka missioiden ajan sanotaan olevan ohi, niin oikein toteutettuna niilläkin on vielä paikkansa kristillisen työn kentässä.

Kansanlähetyksen ulkolähetystyön tavoitteena on viedä evankeliumi niille alueille, joilla Kristuksen nimeä ei tunneta. Olemme kuitenkin jatkuvasti enemmän tilanteessa, missä meidän pitää oppia lähetyksen nykysuunta – kaikkialta kaikkialle. Olennaista on seurakuntakulttuuri, jossa kasvaisi luonnollisesti lähettejä, jotka siirtyvät ulkomaille tekemään sitä mitä tekivät jo kotimaassaan.

Kirjoittanut: Pohjois-Savon ev.lut. Kansanlähetys

Kuvat: Kansanlähetys

Katso Suomi sydämellä -video tai lue lisätietoa Suomi sydämellä kampanjasta tästä linkistä.