Kansanlähetyksen työntekijät kokoontuivat tällä viikolla Lähetyskeskukseen Ryttylään suunnittelemaan järjestön työtä ja  toimintaa.  Kansanlähetyksen ulkomaantyöntekijät osallistuivat keskiviikkona työskentelyyn yhdessä kotimaantyöntekijöiden kanssa

Työntekijäseminaarissa kiitettiin ja onniteltiin palveluvuosien ja eläkkeellejäämisten johdosta. Kuva: Juhani Koivisto

Sitoutunutta joukkoa

Kansanlähetyksen työntekijät kokoontuivat tällä viikolla Lähetyskeskukseen Ryttylään suunnittelemaan järjestön työtä ja  toimintaa.  Kansanlähetyksen ulkomaantyöntekijät osallistuivat keskiviikkona työskentelyyn yhdessä kotimaantyöntekijöiden kanssa Youtuben kautta apulaislähetysjohtaja Teijo Peltolan johdolla .

Kansanlähetys täyttää tänä vuonna 50 vuotta, ja juhlavuoden teemana on Ilo sanomasta.  Kansanlähetysopiston lehtori Vesa Ollilainen piti aiheesta raamattutunnin. Kirkkoherra Ari Auranen kertoi Kansanlähetysnäyn  syntymisestä ja toiminnan laajenemisesta nykyisiin mittoihin.

Tapahtumassa muistettiin työntekijöitä palveluvuosista ja kiitettiin eläkkeelle siirtyviä tai siirtyneitä työntekijöitä pitkäaikaisesta sitoutumisesta.  Kansanlähetyksellä on yhteensä 166 työntekijää kotimaassa ja ulkomailla. Järjestön työntekijät ovat poikkeuksellisen uskollista ja kutsumustietoista joukkoa. Monet ovat tehneet koko elämäntyönsä järjestön palveluksessa.

Juuret ja siivet

Työntekijäseminaari päättyi torstaina Uuden Tien päätoimittajan Leif Nummelan luentoon, jonka aiheena oli luterilainen herätyskristillisyys osana Jumalan toimintaa maailmassa. Nummela totesi, että kirkon ja luterilaisuuden perustana on Jumalan sana. Luterilaisessa herätyskristillisyydessä Raamattua opetetaan ja luetaan ahkerasti. Hän esitti huolensa siitä, että vaikka Raamattu on käytettävissä yhä useammilla laitteilla, silti sen kuuleminen ja lukeminen vähenee.
”Jumalan sanassa on sellainen voima, jota ei ole missään muualla. Jokainen, joka on kuullut Jumalan sanaa julistettavan, tietää, että kun se osuu, se ei ole kuollut vaan se on elävä sana. Vaikka olisit kuinka heikko, sinä voit mullistaa ihmisten elämän sillä sanalla.”

Voit lukea Nummelan esityksen diat tästä linkistä.

Apulaislähetysjohtaja Teijo Peltola summasi päätössanoissaan, että päivien aikana oli eri tilanteissa paljon yhteistä historiaa ja asioita läsnä.
”Meillä on vahvat teologiset juuret ja rohkeus mennä eteenpäin. Jeesus on luvannut olla meidän kanssamme, kun hän lähetti meidät maailmaan. Nouse ja katso ympärillesi ja katso vieressä olevaa henkilöä silmiin. Ota häntä olkapäästä kiinni. Nämä ovat ne tyypit, jotka Jumala on meille antanut tueksi tähän työhön.”

hartiat_small

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna