Jos lähetystyötä ei olisi tehty, meillä suomalaisilla ei olisi pelastuksen toivoa. Emme saa unohtaa, että tänään monet eivät ole vielä

Lähetystyön tehtävä

7 väitettä lähetystyöstä

Jos lähetystyötä ei olisi tehty, meillä suomalaisilla ei olisi pelastuksen toivoa. Emme saa unohtaa, että tänään monet eivät ole vielä kuulleet evankeliumia. Kristuksen rakkauden ja ihmisten pelastumisen tähden meidän tulee sitoutua vahvemmin lähetystyöhön lähtijöinä ja lähettäjinä.

Tässä Kansanlähetyksen lähetysjohtajan Mika Tuovisen seitsemän ajatusta lähetystyöstä.

  1. Jumala on puhunut. Raamattu on hänen lahjansa kirkolle ja ihmiskunnalle. Kirkon toiminnassa kaikkea tulee arvioida tämän ilmoituksen perusteella.
  2. Lähetys on kokonaisvaltaista, mutta sen keskuksena on evankeliumi. Evankeliumin keskuksena on Jeesuksen sovitustyö ristillä, ja siihen kuuluu kutsu henkilökohtaiseen kristilliseen uskoon.
  3. Väite ”Aika muuttuu ja evankeliumin tulee elää ajassa” on aivan oikea. Lähetystehtävän toteuttamisen muotoja ja paikallista tilannetta tulee arvioida, jotta evankeliumi, Raamatun opetus ja lähimmäisen palvelu tavoittaisivat mahdollisimman hyvin. Ongelma muodostuu, jos myös evankeliumin sisältö muuttuu. Silloin on vaarana, että kirkosta ja lähetystyöstä tuleekin anti-lähetyksellistä, eli siinä esitellään sanomaa, joka ei auta ihmisiä löytämään Jumalaa.
  4. Jumalan edessä ihmisten suurin ongelma ei ole yksinäisyys, köyhyys ja syrjäytyminen. Suurin ongelma on henkilökohtainen synti, joka erottaa ihmisen Jumalasta ikuiseksi ajaksi kadotukseen. Ratkaisu syntiin on Jeesuksen sovitustyö, ja pelastus henkilöityy, kun Jumalan sana herättää uskon Jeesukseen.
  5. Kirkon ja lähetyksen tulee tehdä voitavansa myös yksinäisyyden, köyhyyden ja syrjäytymisen sekä muiden elämää tuhoavien asioiden ja rakenteiden poistamiseksi.
  6. Vahva lähetystyö edellyttää hengellisesti uudistuvaa kirkkoa. Länsimainen lähetystyö on syntynyt herätyksen, evankelioimisen ja Raamatun opetuksen vaikutuksesta. Kristikunnan pensistyessä lähetys kuihtuu. Kirkossamme tarvitaan evankelioimisen nousua, raamattuopetuksen kasvua ja lähetysteologian opettamista. Herätys synnyttää aina lähetysnäkyä.
  7. Lähetystyö ei ole olemukseltaan olemassa olevien kirkkojen tukemista. Lähetystyön tulee suuntautua ennen kaikkea sinne, missä kristittyjä on vähän tai ei lainkaan. Vieläkin on satoja miljoonia ihmisiä, jotka eivät ole kuulleet, että Jumala tuli Jeesuksessa ihmiseksi ja pelastus on mahdollista uskomalla Jeesukseen.

Ristinkuolemansa ja ylösnousemuksensa jälkeen Jeesus antoi käskyn tehdä kaikista kansoista hänen opetuslapsiaan (Matt 28), julistaa evankeliumia kaikille luoduille (Mark 16), julistaa parannusta syntien anteeksiantamiseksi (Luuk 24), antamaan kuulijoiden syntejä anteeksi (Joh 20) ja olemaan Jeesuksen todistajia (Apt 1).

On suuri vastuu, ilo ja etuoikeus olla tässä maailmanhistorian tärkeimmässä työssä mukana!