Kansanlähetys on jälleen nostanut evankelioinnin keskeiseksi eri työmuotoja läpäiseväksi teemaksi. Mikä tunne sinut valtaa, kun kuulet sanan evankeliointi? Ilo ja

Kansanlähetys järjestää evankeloimiskoulutuksen Ryttylässä huhtikuun alussa. Kuva: pixabay

Seikkailua Emmauksen tiellä

Kansanlähetys on jälleen nostanut evankelioinnin keskeiseksi eri työmuotoja läpäiseväksi teemaksi.

Mikä tunne sinut valtaa, kun kuulet sanan evankeliointi? Ilo ja into? Ahdistus ja pelko? Epävarmuus omista kyvyistä? Eri tutkimusten mukaan 4–10 prosentilla uskovista on evankelioinnin lahja. Se tarkoittaa, että heidän on helppo mennä kadulle ja torille ja puhua ihmisille Jeesuksesta. Vastaavasti 90–96 prosentilla uskovista tätä evankelioinnin lahjaa ei ole. Todennäköisesti suurin osa tämänkin tekstin lukijoista siis kuuluu jälkimmäiseen joukkoon.

Usein ne 4–10 prosenttia, joille evankeliointi on helppoa, luulevat sen olevan helppoa kaikille muillekin. Siksi he edellyttävät, että myös loput 90–96 prosenttia evankelioivat kuten hekin. Tämä on aiheuttanut monelle ahdistusta.

Haluamme nyt kannustaa niitä, joilla on evankelioinnin lahja, virittämään tämän lahjan entistä palavammaksi. Niille, joilla evankelioinnin lahjaa ei ole, haluamme kertoa sen ilosanoman, että voit palvella Herraasi Jeesusta sellaisena kuin olet. Olet nimittäin kallisarvoinen jäsen Kristuksen seurakunnassa. Seurakunta tavoittaa niitä, jotka eivät vielä tunne seurakunnan Herraa. Miten?

Tutkimukset osoittavat, että 80 prosenttia uskovista on tullut uskoon toisen tavallisen kristityn kautta. Vain 7 prosenttia uskovista  on löytänyt uskon suuressa evankeliointikokouksessa. Loput tulevat uskoon itsekseen tutkimalla Raamattua. Nykyään siis uskoon tullaan enemmänkin Emmauksen tiellä toisen kulkiessa rinnalla (Luuk. 24:13–35) kuin Damaskoksen tiellä kertaheitolla (Ap. t. 9:1–19).

Haluamme auttaa tavallista seurakuntalaista tässä Emmauksen tien kulkemisessa. Se on tavallisen uskovan evankeliointia, jossa sanoja tarvitaan vain vähän. Se on sen oppimista, että missä kulkeekin, on ensisijaisesti Jumalan palvelija – sanalla sanoen: opetuslapsi.

Pidän tästä aiheesta työpajan Kansanlähetysopiston NÄKY 2016 –evankelioimis-koulutuksessa Ryttylässä 8.–10.4. Tavallinen Emmauksen tien tallaaja voi nähdä Jumalan ihmeellisiä tekoja. Et ole ennen tiennyt, että evankeliointi voi olla tällaista! Kutsun sinua mukaan seikkailuun.

Anne Takala
Päijät-Hämeen Ev.Lut. Kansanlähetyksen julistustyöntekijä