Varustamme vanhempia lastensa kasvattamiseen. Väkivalta ja levottomuus ahdistaa aikuisia yhtä lailla kuin lapsiakin. Kun miljoonat perheet päätyvät pakolaisleireihin järkyttyneinä kotinsa

SAT-7 varustaa television avulla lasten vanhempia esimerkiksi perusensiaputaidoilla.

SAT-7:n rukousviikko, viides päivä

Varustamme vanhempia lastensa kasvattamiseen.

Väkivalta ja levottomuus ahdistaa aikuisia yhtä lailla kuin lapsiakin. Kun miljoonat perheet päätyvät pakolaisleireihin järkyttyneinä kotinsa menetyksestä, syntyy väkisinkin ongelmia. Vanhemmat saattavat sairastua masennukseen tai purkaa omaa ahdistustaan pahoinpitelemällä lapsiaan.

Vanhemmat ovat lastensa elämän tärkeimmät tukipilarit. Lapset tarvitsevat kokemuksen vanhempien uskosta Jumalaan, joka on heidän kanssaan eikä hylkää heitä. Vanhemmat tarvitsevat tukea jaksaakseen olla rohkeita lastensa edessä ja voidakseen auttaa näitä ymmärtämään omia tunteitaan.

SAT-7 auttaa vanhempia tarjoamaan lapsilleen hengellistä ja käytännöllistä ohjausta ja neuvoo koulutuksen järjestämisessä sekä terveydenhuollon kysymyksissä. Kun varustamme vanhempia toimimaan hyvinä esimerkkeinä, edistämme myönteisten arvojen ja toimintamallien leviämistä perheissä ja yhteiskunnissa.

SAT-7 varustaa lasten vanhempia. Teemme sen näin:
* Tuotamme sielunhoidollisia ja terapeuttisia ohjelmia, jotka auttavat vanhempia käsittelemään ahdistustaan ja myös lastensa ahdistusta.
* Tarjoamme raamatullista opetusta vanhemmille, jotka tarvitsevat toivoa ja rohkaisua elämänsä valtavissa haasteissa.
* Tarjoamme vanhemmille käytännön tietoutta ja oppia, jotta he voivat ohjata lapsiaan oikeaan suuntaan.

Rukousviikon viidentenä päivänä pohdi seuraavia raamatunlauseita:

Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. (Fil. 4:6)

Ja te isät, älkää herättäkö lapsissanne vihaa, vaan kasvattakaa ja ojentakaa heitä Herran tahdon mukaan. (Ef. 6:4)

Viidennen päivän rukous

* Rukoilemme kodistaan pakosalle joutuneiden perheiden puolesta. Pyydämme, että vanhemmat rohkaistuisivat etsimään apua ja Jumalan johdatusta elämäänsä.
* Rukoilemme, että SAT-7:n vanhemmille suunnatut ohjelmat tavoittaisivat ja auttaisivat monia.
* Pyydämme, että lasten pahoinpitelyn kierre voisi katketa, kun vanhemmat oppivat, että lasten kasvattamiseen on parempia ja tehokkaampia tapoja.
* Rukoilemme, että vanhemmat sallisivat paremman tulevaisuuden toivossa lastensa katsoa SAT-7:n koulutus- ja raamattuopetusohjelmia ja innostaisivat heitä siihen.

Lue lisää SAT-7:n kristillisestä mediatyöstä täällä.

Jos haluat kuulla, miten työ etenee, liity Kansanlähetyksen työntekijöiden Sakari Heinosen tai Sanna Suutarin lähettäjätiimeihin, ja saat tuoreimmat kuulumiset 1–2 kuukauden välein sähköiseen tai normaaliin postilaatikkoosi. Sakarin tiimiin voit liittyä täällä, ja Sannan tiimiin täällä. Ilmoittaudu nyt!

Kuvat: SAT-7 arkisto.