Varustamme lapsia käsittelemään traumaattisia kokemuksiaan. Julma väkivalta on ajanut kodeistaan 15 miljoonaa ihmistä Syyriassa, Jemenissä, Egyptissä, Irakissa ja Libyassa. Puolet heistä

Perheneuvoja Smyrna tarjoaa ohjelmassaan neuvoja ja tukea vaikeissa oloissa eläville lapsille ja aikuisille.

SAT-7:n rukousviikko, kuudes päivä

Varustamme lapsia käsittelemään traumaattisia kokemuksiaan.

Julma väkivalta on ajanut kodeistaan 15 miljoonaa ihmistä Syyriassa, Jemenissä, Egyptissä, Irakissa ja Libyassa. Puolet heistä on lapsia. Nämä lapset ovat nähneet ja kokeneet sellaista, mitä yhdenkään lapsen ei pitäisi joutua kokemaan.

Traumaattinen kokemus voi jättää pysyvän jäljen kaikkein reippaimpiinkin lapsiin ja aiheuttaa ongelmia käytökseen ja tunne-elämään myös myöhemmin. Joillekin kehittyy psykosomaattisia sairauksia. Toiset voivat vetäytyä kaikista sosiaalisista suhteista tai kokea vakavaa ahdistusta ja pelkotiloja.

SAT-7 varustaa lapsia käsittelemään traumaattisia kokemuksiaan. Teemme sen näin:
* Tuotamme ohjelmia, jotka auttavat lapsia ymmärtämään ja ilmaisemaan tunteitaan.
* Luomme hauskan ja turvallisen ympäristön, jossa lapset saavat hengellistä ravintoa ja vahvistusta uskolleen.
* Opetamme lapsia tuomaan huolensa Jumalalle rukouksessa.
* Tarjoamme puhelinpalvelun, johon nuoret katsojamme voivat soittaa ja jakaa murheitaan.

Rukousviikon kuudentena päivänä pohdi seuraavia raamatunlauseita:

Minä annan heille uuden sydämen ja heidän sisimpäänsä uuden hengen, minä otan heidän rinnastaan kivisydämen pois ja annan tilalle elävän sydämen. (Hes. 11:19)

Älä pelkää, minä olen sinun kanssasi! Älä arkana pälyile ympärillesi – minä olen sinun Jumalasi. Minä vahvistan sinua, minä autan sinua, minä tuen sinua vakaalla, lujalla kädelläni. (Jes. 41:10)

Kuudennen päivän rukous

* Rukoilemme, että SAT-7:n lasten ohjelmat – suorat interaktiiviset lähetykset, Raamatun kertomusten opetus, rukous, huumori, taide ja koulutus – tukevat lasten uskoa, luovuutta, oppimista ja tulevaisuuden toivoa, niin että he voivat parantua haavoistaan.
* Pyydämme, että miljoonat pelon, vihan tai katkeruuden vallassa kipuilevat lapset varjeltuisivat ääriajattelulta ja kasvaisivat Jumalan avulla rauhanrakentajiksi.
* Kiitämme monista todistuksista, joita nuoret katsojamme kertovat uskonsa vahvistumisesta ja kyvystään antaa anteeksi. Yksi esimerkki on 10-vuotias irakilainen Myriam, joka SAT-7:n ohjelmassa kertoi rukoilevansa Jumalan anteeksiantoa ISISille.

 

Lue lisää SAT-7:n kristillisestä mediatyöstä täällä.  Jos haluat kuulla, miten työ etenee, liity Kansanlähetyksen työntekijöiden Sakari Heinosen tai Sanna Suutarin lähettäjätiimeihin, ja saat tuoreimmat kuulumiset 1–2 kuukauden välein sähköiseen tai normaaliin postilaatikkoosi. Sakarin tiimiin voit liittyä täällä, ja Sannan tiimiin täällä. Ilmoittaudu nyt! 

Kuvat: SAT-7 arkisto.