Kansanlähetyksen lasten- ja junioreiden ohjelman teemana on usko.  Kansanlähetyksen juniorityöntekijä Jaska Palomäki kertoo, että Kansanlähetyspäivien junioreiden ohjelmassa lähestytään aihetta 7-14-vuotiaiden

Kansanlähetyspäivien ohjelman suunnittelussa on lähdetty siitä, että tapahtuma olisi koko perheelle mielekäs, ja että sinne olisi mukava tulla myös lasten kanssa. On tärkeää, että lapsetkin saavat kuulla siitä, että he ovat Jumalalle arvokkaita ja rakkaita, kertovat ohjelmista vastuussa olevat Jaska Palomäki ja Saana Törmänen. Kuva: Helena Havanto

Saana Törmänen ja Jaska Palomäki: Kansanlähetyspäivien lastenohjelmassa on jokaiselle jotakin

Kansanlähetyksen lasten- ja junioreiden ohjelman teemana on usko.  Kansanlähetyksen juniorityöntekijä Jaska Palomäki kertoo, että Kansanlähetyspäivien junioreiden ohjelmassa lähestytään aihetta 7-14-vuotiaiden tapaan. Hauskan tekemisen lomassa mietitään, mitä usko on, miten sitä voi hoitaa ja miten toimia uskon puolesta, vaikkapa lähetystyössä.
–    Meillä on Donkin puuhapaikka, jossa voi viettää aikaa ja tehdä kaikenlaista kivaa. Siihen liittyy myös yksi seikkailujuttu. Erilaisista kanavista voi valita mistä tykkää. Perjantai-iltana on Donkkis Big Night, jonne voi tuoda herkkuja yhteiseen nyyttikestipöytään. Se saattaa toisista tuntua työläältä, mutta uskon, että vaikka ei toisikaan niin kaikille kuitenkin riittää naposteltavaa.  Ja lauantaina on omaa erityisohjelmaa lapsille iltaohjelman aikaan, Jaska Palomäki kertoo.
Junnujen ohjelmat ovat navetan vintillä joka on lämmittämätön tila. Vaatetuksen suhteen Jaska Palomäki suosittelee laittamaan päälle sellaiset vaatteet, että tarkenee kylmemmälläkin ilmalla.
–    Olemme ulkona melkein koko ajan.
Kansanlähetyksen leireillä ohjaajat laskevat kuinka monta lasta on mukana ja seuraavat heidän liikkumistaan, mutta Kansanlähetyspäivillä sitä mahdollisuutta ei ole. Jaska Palomäki muistuttaa, että vanhemmat sopivat lastensa kanssa, miten he saavat liikkua alueella.
–    Vastaamme ohjelman sujumisesta, mutta lasten liikkuminen on vanhempien vastuulla.

Hauskaa puuhaa perheen pienimmille

Kansanlähetyspäivillä on myös 3-6-vuotiaiden lasten ikätason huomioivaa tekemistä.  Juniorityön vastaavan sijainen Saana Törmänen kertoo, että lapsille on juhlasalissa erilaisia puuhapisteitä, joissa he voivat askarrella leikkiä, muovailla, värittää ja rakennella.  Lastenohjelmassa on myös laulu-, rukous- ja raamattuhetkiä.
Vanhemmat voivat jättää lapset seuraamaan ohjelmaa tai halutessaan olla itsekin mukana.  Saana Törmänen kertoo, että ohjaajat vastaavat ohjelman sujuvuudesta, mutta Lähetyskeskuksen alueella lasten liikkuminen on vanhempien vastuulla. Vanhemmat tulevat hakemaan lapset sovitusti.
–    Lastenohjelman turvallisuuden vuoksi lastenohjelman osallistujamäärä ohjelmaa kohden on rajoitettu.   Mikäli lapsia on enemmän kuin voimme kerralla ottaa sisään, toivomme, että samat lapset eivät kokonaikaisesti olisi mukana. Näin kaikille järjestyisi mahdollisuus osallistua ohjelmaan.
Lastenohjelma on Lähetyskeskuksen ruokalarakennuksen juhlasalissa ruokalan yläkerrassa.

Leikkiä ja pomppimista puistossa

Lähetyskeskuksen alueella on otettu huomioon myös alle kolmevuotiaat lapset ja heidän vanhempansa.  Leikkipuiston vieressä, Pirttilä-rakennuksessa on lastenhoitopiste, jossa voi käydä lämmittämässä lastenruokaa ja vaihtamassa vaippoja.
Leikkipuistossa on erilaisten kiipeilytelineiden ja muiden lisäksi juniori-ikäisille ja pienille lapsille omat pomppulinnat.