Gajar ka halwa Ainekset: 1kg porkkanoita 1L täysmaitoa 4rkl voita 1 1/2 dl sokeria 1/2 tl jauhettua kardemummaa vähän sahramia

Elias on asunut Keski-Aasiassa lapsuutensa, ja täten tottunut hieman muuhunkin ruokaan kuin suomalaiseen.

Resepti joulukalenterin luukkuun 23

Gajar ka halwa
Ainekset:
1kg porkkanoita
1L täysmaitoa
4rkl voita
1 1/2 dl sokeria

1/2 tl jauhettua kardemummaa
vähän sahramia (n. puolet 0,5g paketista)

n. 50g cashew -pähkinöitä
kourallinen kultaisia/keltaisia rusinoita

1. Pese, kuori, ja raasta porkkanat.

2. Laita porkkanaraaste ja maito syvään pannuun.

3. Laita liesi n. puoliteholle. Kypsennä seosta hitaasti ja haihduta siitä nestettä. Kaavi välillä pannun reunoilta seokseen.

4. Kun pohjalla näkyy vähän nestemäistä maitoa, lisää seokseen voi ja sokeri.

5. Seuraavaksi lisää seokseen hienoksi jauhettu kardemumma sekä sahrami.

6. Sekoita ja kypsennä edelleen hitaasti siihen asti, että nestettä on enää vähän seoksen pohjalla.

7. Lisää seokseen cashew-pähkinät sekä rusinat ja sekoita. Kypsennä kunnes kaikki nestemäinen on haihtunut.

8. Tarjoa kuumana tai lämpimänä. Säilyy kylmässä n. viikon.

Katso miten nuorisotyölinjalla oleva Elias valmistaa tätä ruokaa,  avaa joulukalenterin 23. luukku täällä.