Sunnuntaina suuri ulkomaantyöntekijöiden kokoontui Ryttylän lähetyskeskuksen kappeliin Afganistanissa tapettujen avustustyöntekijöiden Seija Järvenpään ja Kaija Martinin muistokiven paljastamishetkeen. Mika Tuovinen kertoi,

Seija Järvenpää ja Kaija Martin

Pyhien muisto

Sunnuntaina suuri ulkomaantyöntekijöiden kokoontui Ryttylän lähetyskeskuksen kappeliin Afganistanissa tapettujen avustustyöntekijöiden Seija Järvenpään ja Kaija Martinin muistokiven paljastamishetkeen.

Mika Tuovinen kertoi, miten hänelle ensi kertaa Ryttylässä käydessään jäi vahvasti mieleen kappelin seinällä ollut Eeva ja Erik Barendsenin muistokivi. Barendsenit murhattiin Afganistanin Kabulissa 30.12.1980. Nyt tuo kivi saa vierelleen toisen kiven, jossa on Kaija Martinin ja Seija Järvenpään nimet.

Puheessaan Tuovinen siteerasi Johanneksen evankeliumin sanoja: ”Valkeus loistaa pimeydessä, ja pimeys ei sitä käsittänyt.” Kaijan ja Seijan sanat ja teot loistivat pimeydessä. Pimeys ei sitä käsittänyt eikä voinut sietää. Heidän kohtalonsa oli sama kuin Herrallamme.

Seijan ja Kaijan kutsumusta voi kuvata vertauksella: Jos minulla olisi vain yksi kynttilä poltettavana, niin polttaisin sen ennemmin pimeässä tuomaan toisille iloa ja valoa kuin paikassa, jossa on tuhansia kynttilöitä valomerenä palamassa.

Nykyinen itsekeskeinen maailmanaika ei arvosta puhetta kutsumustietoisuudesta. Harvalla on mitään syytä, miksi uhrautua kenenkään vuoksi. Mutta kautta koko historian Jumalan kutsua seuranneet naiset ja miehet, vanhat ja nuoret, papit ja maallikot ovat olleet rohkaisuksi ja siunaukseksi. Sen lisäksi mitä he ovat saaneet aikaan, he ovat esikuvia, joita nykyäänkin tarvitsemme.

”Siksi uskon, että monia jo olemassaolollaan ja lyhyellä sanomallaan puhuttelee tämä muistokivi, jossa on Kaija Martinin ja Seija Järvenpään nimet, heidän kuolinpäivänsä 24.7.2014 ja raamatunlause: ’Kuinka ihanat ovat vuorilla ilosanoman tuojan askelet!’”, Tuovinen sanoi.

Tuovinen lopetti puheensa toivomukseen:

Tämä taulu puhutelkoon maamme kristittyjä!
Tämä taulu antakoon intoa evankeliumin työhön!
Tämä taulu muistuttakoon, että Jumalan valtakuntaan kuuluu ristin kantaminen.
Tämä taulu muistuttakoon, että meidän kotimme on taivaassa!