”Kutsuisin kaikkia, jotka eivät ole aikaisemmin osallistuneet Kansanlähetyospiston periodille, kokeilemaan näitä opetusjaksoja. Monet ovat saaneet ahaa-elämyksiä ja uutta vauhtia Raamatun lukuun ”,

Kansanlähetysopiston kurssivastaava, pastori Markus Korri iloitsee opiston periodien saamasta hyvästä palautteesta. Kuva: Marjukka Korri

Opiskeluperiodit tuottavat hengellistä hyvää

”Kutsuisin kaikkia, jotka eivät ole aikaisemmin osallistuneet Kansanlähetyospiston periodille, kokeilemaan näitä opetusjaksoja. Monet ovat saaneet ahaa-elämyksiä ja uutta vauhtia Raamatun lukuun ”, sanoo Kansanlähetysopiston kurssivastaava Markus Korri.

Opiston kaikille avoimien kolmen arkipäivän mittaisten opetusperiodien suosio on ollut tasaisessa kasvussa. Nämä  periodit on tarkoitettu niille, joka haluavat oppia tuntemaan Raamattua paremmin, kaipaavat kasvua kristittynä ja haluavat eväitä evankeliumin eteenpäin viemiseen.

Kansanlähetysopisto tarjoaa ohjelmaa kolmen päivän arkikursseista vuoden mittaisiin opintolinjoihin. Kuva: Tomi Jurvanen

Eväitä Jumalan tuntemiseen

”Periodeilla opetus keskittyy Vanhan ja Uuden testamentin keskeisiin kysymyksiin. Raamatun äärellä ihmisen usko kasvaa.  Sanan kautta Jumala puhuu ja ravitsee lukijaa. Opiskelijat saavat uskonelämän työkaluja ja pystyvät kehittämään omia elämäntaitojaan. He saavat eväitä Jumalan tuntemiseen ja voivat juurtua Sanaan”, Markus Korri kertoo.

Hän iloitsee siitä, että periodit tuottavat hengellistä hyvää. ”Monet opiskelijat kertovat saaneensa uutta intoa omaan Raamatun lukemiseensa ja tekstien ymmärtämiseen. Opetus on auttanut heitä löytämään Raamatun punaisen langan.”

”Luentojen jälkeen ihmiset usein esittävät henkilökohtaisia kysymyksiä uskonelämästä. Paljon pohditaan esimerkiksi ihmisen syntisyyden ja Jumalan armon välistä suhdetta. Pappina saan siten kohdata ihmisiä ja heidän kysymyksiään. Saan myös jakaa heille sakramentteja ja palvella ripissä.”

Korri on työskennellyt Kansanlähetysopistossa Ryttylässä kaksi ja puoli vuotta.  Hänen tehtäväkenttänsä on hyvin laaja-alainen, ja siihen kuuluu monenlaisia tehtäviä opettamisesta markkinointiin.
”Olen pystynyt luomaan toimenkuvaani omannäköisekseni, ja saan toimia paljon ihmisten parissa, joten työ on hyvin inspiroivaa.”


Opettajia ja aiheita

Kolmen päivän periodit ovat osa opistolla pidemmän ajan opiskelevien lukusuunnitelmaa, mutta koska ne ovat itsenäisiä opetuskokonaisuuksia, on haluttu tarjota osallistumismahdollisuutta muillekin.
”Kävijät voivat peilata omaa näkemystään Raamatusta, ja opistolla on myös hieno mahdollisuus elää tällainen pieni jakso kristittyjen yhteydessä.”

Periodien opetus jakaantuu kahteen linjaan: raamattu- ja apologialinjaan. Kummankin sisältöä luotsaa oma linjavastaava. ”Raamattulinjan periodeilla käydään Raamattu läpi vuoden aikana.”

Apologialinjan periodeilla käydään läpi uskon puolustukseen, filosofiaan ja tieteeseen liittyviä seikkoja ja käsitellään luterilaisen opin ydinteemoja. Opettajina periodeillamme toimivat opiston omien opettajien lisäksi monet vierailevat alan asiantuntijat.

Monille opiskelu Kansanlähetys-opistossa on ollut elämän parasta aikaa – ei välttämättä helppoa, mutta täyteläistä. Kuva: Tomi Jurvanen

Kurssivastaavan kokemuksen mukaan on vaikea arvioida etukäteen  periodien osallistujamääriä.
”Jotkin viikot ovat hiljaisempia, ja sitten on tietyt suositut opettajat, joiden opetukseen aina osallistuu paljon opiskelijoita. Tärkeintä on pitää esillä tarjontaa ja mahdollisuutta osallistua.”

Markus Korria ilahduttavat opiskelijoiden tyytyväiset palautteet. ”Samat henkilöt tulevat aina uudestaan heille sopivana ajanjaksona. Palautteiden mukaan opetus on ollut antoisaa.”

klopisto_periodilahjakortti_artikkelikuva_1038x576

Hyvä lahjaidea

Kansanlähetysopiston periodi on hyvä lahja sukulaiselle tai ystävälle. Nyt joulun lähestyessä lahjakortin voi ostaa tarjoushintaan 50 euroa (normaali hinta on 90 euroa). Lahjakortti sisältää kolmen arkipäivän opiskelun täysihoidolla. Tarjous on voimassa 20.12.2016 asti. Lisätietoa ja tilaukset: Puhelimitse 019 77 920 tai sähköpostitse keskus@sekl.fi

Lue lisää: Tulevat periodit

Tulevia periodeja:
12.-14.12. (ma-ke) Ensimmäinen Korinttilaiskirje
16.-18.1. (ma-ke) Mooseksesta luvattuun maahan
16.-18.1. (ma-ke) Tiede ja usko
23.-25.1. (ma-ke) Elämä ja evankeliumi
30.1.-2.2. (ma-to) Kristinusko ja populaarikulttuuri
30.1.-1.2. (ma-ke) Salomosta pakkosiirtolaisuuteen
6.-8.2. (ma-ke) Efesolaiskirje
6.-9.2. (ma-to) Lähetys ennen ja nyt
13.-15.2. (ma-ke) Apostolien teot
13.-17.2. (ma-pe) Uskontojen maailma
27.2-1.3. (ma-ke)  Isoja profeettoja
27.2.-2.3. (ma-to) Apologia ja elämän vaikeudet
6.-10.3. (ma-pe) Luterilaisuus tutuksi!
13.-15.3. (ma-ke) Danielin kirja
13.-15.3. (ma-ke) Learning from Debates (englanniksi)
21.-23.3. (ti-to) Heprealaiskirje
27.-29.3. (ma-ke) Raamatun naisia
27.-31.3. (ma-pe) Uskonpuhdistus tutuksi!
3.-5.4. (ma-ke) Arjen apologiaa ja evankeliointia
10.-12.4. (ma-ke) Jeesuksen jäähyväispuhe, kuolema ja ylösnousemus
18.-20.4. (ti-to) Suuret apologeetat
22.-24.5. (ma-ke) Ilmestyskirja
22.-24.5. (ma-ke) Kristittynä nykyajassaTallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna