Kuluvalla viikolla tapahtuvat tämänkertaisen kiertueen pisimmät ajomatkat. Keskiviikkona siirryimme ensin Kobesta Itä-Fukuyamaan. Tänään torstaina matka sitten jatkui Kamigoriin ja huomenna

Markus Niemispelto.

MGtH Japanissa: 6. ja 7. päivä – tärkeitä kohtaamisia

Kuluvalla viikolla tapahtuvat tämänkertaisen kiertueen pisimmät ajomatkat. Keskiviikkona siirryimme ensin Kobesta Itä-Fukuyamaan. Tänään torstaina matka sitten jatkui Kamigoriin ja huomenna järjestämme vielä iltakonsertin Akoossa. Perjantaina palaamme yöksi Kobeen, jossa on lauantaina jälleen kaksi konserttia. Matkaa ei kilometreissä mitaten kerry yhteensä kuin viitisensataa kilometriä, mutta autossa istumista riittää silti useampi tunti joka päivälle.

Itä-Fukuyaman luterilainen kirkko.

Kiertueemme on sujunut tähän asti hyvissä merkeissä, eivätkä autot tai  mikään muukaan ole tuottaneet suurempia ongelmia.  Kiitos rukouksista, joilla olette tukeneet matkantekoamme.

Eilen keskiviikkona 14.6. pidimme konsertin Itä-Fukuyaman kirkolla. Konsertin aloitti seurakunnan Hanna-gospelkuoro, joka on tulossa elokuun alussa Suomen-kiertueelle. Esiintymisiä on ainakin Helsingissä ja Tampereella. Kuoro esitti Pekka Simojoen Pyhiinvaeltajan laulun, jonka viimeiseen kertosäkeistöön Mikko ja kumppanit liittyivät mukaan soittamaan. MGtH:n konsertin ohjelma muodostui tuttuun tyyliin kolmesta suomenkielisestä ja noin kymmenestä japaninkielisestä laulusta.

Tohvelit valmiina pareittain konserttivieraita varten.

Itä-Fukuyaman seurakunnan Hanna-gospelkuoro.

Markus Niemispelto.

Tapani Vaahervaara.

Itä-Fukuyaman konsertista.

Laulujen väliin lomittuivat kahden bändin jäsenen, Mikon ja Samin, todistuspuheenvuorot ja seurakunnan pastorin tervehdyspuheenvuoro. Sami kertoi, miten hän nuorena rikkoi elämänsä alkoholin ja okkultismin parissa niin, ettei nähnyt enää mielekkääksi jatkaa elämäänsä. Tuon synkkyyden keskellä Sami sai kuitenkin kuulla ilosanoman Jeesuksen rakkaudesta häntä kohtaan. Niin hän kääntyi rukouksessa Jeesuksen puoleen, ja Jeesus mullisti hänen elämänsä. Konsertin jälkeen eräs nuori nainen tuli kyselemään asiasta – pieniä kohtaamisia, joiden toivomme olevan tärkeitä yksittäisten ihmisten matkalla.

Sami Asp.

Keskiviikon ja torstain välisen yön yövyimme kirkkosalissa kirkon pitkien puupenkkien päällä. Yhdistämällä kaksi penkkiä toisiinsa ja laittamalla ohuen patjan penkkien päälle sai aikaan ihan kelvollisen pedin. Aamupalan jälkeen suuntasimme sitten Googlesta löytämäämme onseniin eli kuumavesilähdekylpylään pesulle. Kylvyn jälkeen matkalle osui vielä pato, jolta kävimme ihastelemassa kauniita maisemia.

Bändin yhteiskuva onsenin edessä.

Japanin luonnon kauneutta ihastelemassa matkalle osuneen padon päällä.

Bändin managerit Daniel ja Arni yhteiskuvassa.

Sami ja Hanna padolla.

Illan konsertin valmistelut pääsimme aloittamaan Kamigorin seurakunnassa kolmen jälkeen. Näin ollen aikaavalmisteluihin jäi oikein mukavasti. Yhteisellä aterialla ennen konserttia seurakunnan pastori kertoi odottavansa paikalle reilua viittäkymmentä henkilöä. Konsertin alkaessa paikalla oli kuitenkin vain puolet pastorin toivomasta määrästä. Muutaman myöhästyneen tulijan kera konsertin osallistujien määrä, ilman seuruettamme, nousi lopulta tasan kolmeenkymmeneen.

Kamigorin luterilainen kirkko.

Kamigorin konsertista.

Arni tulkkaamassa bändiä.

Väkimäärään liittyvästä lievästä pettymyksestä huolimatta bändi koki, että konsertti oli hyvä. Myös seurakunnan pappispariskunta oli erittäin tyytyväinen konserttiin. Seurakunnan pastori totesi yhtyeen laulujen vahvan sanoman ja suorien todistusten saaneen hänet jälleen innostumaan luterilaisuudesta. Järjestäjien tyytyväisyyden lisäksi saimme jälleen iloita myös siitä, että paikalla oli muutamia aivan ensimmäistä kertaa kirkkoon tulleita – lähetystyössä on hyvä opetella iloitsemaan jokaisesta uudesta evankeliumin äärelle tulijasta.

– Daniel Nummela –

Katso tästä tarkemmin, mikä on MTgH:n Japani-kiertue: http://suuressamukana.fi/lahjoituskohteet/mgth-japanin-kiertue/

Tue lähetystyötä Japanissa! http://suuressamukana.fi/lahjoituskohteet/japani/