“Muslimeja kääntyy joukoittain eri kristillisiin tunnustuskuntiin maailman kaikissa osissa, mutta erityisesti Saksassa.”

Matkalla maahanmuuttajatyöhön

”Muslimeja kääntyy joukoittain eri kristillisiin tunnustuskuntiin maailman kaikissa osissa, mutta erityisesti Saksassa.”

Näin kerrotaan tämän viikon Uusi Tie -lehdessä. Artikkelin kuva on saksalaisessa kirkossa pidetystä kastetilaisuudesta.

Uusi Tie, 14.4.2016

Uusi Tie, 14.4.2016

Kirjoitan tätä lentokentällä – olen matkalla tutustumaan siihen, mitä Saksassa tapahtuu. Vietän viikonlopun yhden seurakunnan keskellä. Tähän seurakuntaan on viimeisten vuosien aikana liittynyt useita satoja muslimitaustaisia jäseniä. Kirkko oli aiemmin purku-uhan alla, nyt odotetaan, että lisätilaa tuovan seurakuntatalon rakentaminen alkaisi.

 

Viikonloppu kirkolla tulee olemaan vilkas. Siellä minua odottaa Kansanlähetyksen paikallinen työntekijä ja monet kohtaamiset. Lauantaisin yli sata ihmistä kokoontuu Elämän leipä -teeman äärelle kirkkoon. Aamusta iltaan käydään monin tavoin läpi kristinuskon perusteita ja elämää kristittynä. Voi olla, että sunnuntaina jumalanpalveluksessa kastetaan joku tai useampi.

image

Kentällä lähtötunnelmissa

Odotan viikonlopulta paljon. Bloggaan kokemuksistani tänne suuressamukana.fi blogiin ja kerron palattuani kaikesta myös Raamattuavain Extra -ohjelmassassa Radio Deissä.

Oma matkani maahanmuuttajatyöhön alkoi viime syksynä, kun asuinkaupunkiini saapui reilut sata turvapaikanhakijaa. Ihmeen sujuvasti heidän kanssa pääsi tekemisiin. Olen vieraillut heidän kanssaan monissa paikoissa, kutsunut kylään ja vieraillut vastaanottokeskuksessa. Olemme soitelleet ja lähettäneet WhatsApp-viestejä – ystävystyneet.

Matkamusiikkina Arabiankielistä musiikkia

Matkamusiikkina Arabiankielistä musiikkia

Herätystä odotellessa olen miettynyt, miten heidän on mahdollista integroitua suomalaisiin seurakuntiin. Tämä kysymys vaivaa mieltäni ja odotan ymmärtäväni jotain tästä, kun saan nähdä, miten Saksassa toimitaan. Mielessä on, että se mitä nyt tapahtuu Saksassa, voi tapahtua myös Suomessa. En tiedä, miten Herra antaa kaiken tapahtua, mutta niin suomalaisten kuin maahamme saapuneiden muukalaisten keskuuteen rukoilen herätystä.

image

Berliin valot häämöttävät auringon viimesäteen osuessa siipeen

Herätys on se, mitä maamme kaipaa. Herätys tuo uskoville paljon, joskus jopa liikaakin mielekästä ja tarpeellista tehtävää. Uudet Jumalan lapset on autettava tuntemaan ja ymmärtämään Jumalan sanaa, Raamattua. Heitä on monin tavoin huomioitava ja kannettava rukouksissa. Tätä tapahtuu juuri Saksassa.

Kirjoitan maanantaina lisää, jos Herra suo. Rukoile reissun puolesta, varjelusta, terveyttä ja johdatusta.

Veijo Olli

Maahanmuuttajatyö Saksassa


Artikkelin kirjoittaja Veijo Olli on Kansanlähetyksen radio- ja tv-työn koordinaattori. Tutustu Veijoon ja tilaa hänen rukouskirjeensä tästä linkistä.