Aloitimme matalan kynnyksen Kohtaamispaikka-illat Oulussa Pohjois-Pohjanmaan Kansanlähetyksessä keväällä 2015. Pastori Tuisku Winter, Keski-Pohjanmaan Kansanlähetyksen johtaja, piti tuolloin raamatunopetusta Ruutin kirjasta.

Matalan kynnyksen Kohtaamispaikka

Aloitimme matalan kynnyksen Kohtaamispaikka-illat Oulussa Pohjois-Pohjanmaan Kansanlähetyksessä keväällä 2015. Pastori Tuisku Winter, Keski-Pohjanmaan Kansanlähetyksen johtaja, piti tuolloin raamatunopetusta Ruutin kirjasta.

FIX.TEXkohtaamisHeinäSumu

Ihmisten henkilökohtainen kohtaaminen, kasvoista kasvoihin, kuunteleminen, keskusteleminen ja yhdessä rukoileminen on todella tärkeää. Usein näyttää siltä, että ihmisillä ei ole aikaa edes tervehtiä, keskustella tai käydä vierailulla läheisten ja muiden ihmisten luona.

Kohtaamispaikkaan on helppo löytää

Tarkoituksena oli ja on edelleen, että kokonaisten perheiden ja myös yksinäisten ihmisten olisi helppo löytää tiensä Kohtaamispaikka-iltaan ja he tuntisivat itsensä oikein tervetulleiksi. Haluamme kutsua ihmisiä, jotka eivät vielä tunne Jeesusta omaksi Vapahtajakseen, ja ihmisiä, jotka haluavat saada voimaa, lohtua ja virvoitusta Jumalan sanasta, Raamatusta.

Uskovien yhteys on todella tärkeää. Tämä aika, mitä nyt eletään, on hektistä ja kiireistä.  Tärkein asia monesti pakkaa unohtumaan, eli Jeesuksen sovitustyö Golgatalla meidän kaikkien syntisten ihmisten puolesta. Jeesus, rakas Vapahtajamme, kävi ristinkuoleman sovittaakseen meidän syntimme.

 

Toivomme, että ihmiset tuntevat itsensä tervetulleiksi

Toukokuussa 2016 kokoonnuimme taas kerran. Ennen tilaisuutta tervehdimme kättelemällä jokaisen tulijan henkilökohtaisesti.  Kohtaamispaikka-illassa meillä aiheena oli ”Yksi ylitse muiden”, josta puheen piti Yrjö Vilhunen. Opetus oli todella koskettava.

Raamatunopetuksen ja laulujen jälkeen on todistuspuheenvuoro, ja saimme kuulla kolme puheenvuoroa erilaisista tilanteista. Loppurukous on aina ennen yhteistä iltapalaa. Samalla luemme kaikki rukouspyynnöt, joita ihmiset tilaisuuden aikana ovat jättäneet rukoiltavaksi. Iltapalalla jutellaan opetuksen aiheesta tai ihan omista asioista. Illalla on myös mahdollista rukoilla yhdessä tai kahdestaan jonkun henkilön kanssa.

Olemme saaneet huomata, että Kohtaamispaikka-ilta on tavoittanut myös ihan uusia kasvoja. Siitä tulee kiitolliselle mielelle. Jumalan sana koskettaa ihmisiä ja kutsuu parannukseen ja kulkemaan yhdessä taivastietä.

 Kirjoittaja on Anne-Mari Fadene, Pohjois-Pohjanmaan Ev.lut. Kansanlähetyksen piirin puheenjohtaja