Bulgariassa vähemmistönä asuvan, naapurimaasta kotoisin olevan väestöryhmän keskuudesta saatiin keväällä 2014 iloisia uutisia: ”Keräys kahdensadan lastenraamatun hankkimiseksi on täyttynyt etuajassa. Huhtikuuhun mennessä

Kiitos lahjoittajille – 200 lastenraamattua on hankittu

Bulgariassa vähemmistönä asuvan, naapurimaasta kotoisin olevan väestöryhmän keskuudesta saatiin keväällä 2014 iloisia uutisia:

”Keräys kahdensadan lastenraamatun hankkimiseksi on täyttynyt etuajassa. Huhtikuuhun mennessä projektikeräys on tuottanut Suomessa 2039,30 euroa. Peshteran seurakunnalta on saatu noin 100 levaa.

Lastenraamattuja Peshteraan -projektissa jaetaan lastenraamattuja lahjaksi bulgarialaisille lapsille Peshteran alueella. Hanke on toteutettu Kansanlähetyksen juniorityön ja Peshteran luterilaisen seurakunnan yhteistyönä.

Peshterassa työskentelevä nuorisotyönohjaaja Jouni Haverinen kertoo, että jaettavan version valintaa edelsi perusteellinen selvitystyö. Lopulta jaettavaksi lastenraamatuksi valittiin Çocuklara Kutsal Kitap. Se on suoraan käännettynä: Lapsille Raamattu.
– Erityisesti tässä kirjassa iloitsemme Raamatun mukaisesta kerronnasta. Siinä kertomukset ovat oikeastaan vain lyhennelmiä Raamatun teksteistä, Jouni Haverinen kertoo.

Esimerkki innosti

Lastenraamattuprojekti syntyi Haverisen mukaan paikallisen nuoren esimerkin innoittamana.
– Albena oli nuorena tyttönä saanut lahjaksi Lastenraamatun. Eniten häntä kosketti kertomus siitä, miten Jeesus kuoli ristillä meidän syntiemme vuoksi. Albena halusi jakaa lukemaansa toisillekin ja alkoi pitää pyhäkoulua naapuruston lapsille, Haverinen sanoo.

Pyhäkoulu toimii vieläkin Peshteran seurakunnassa ja Albena on mukana yhtenä sen opettajista. Seurakunta haluaa antaa lapsille lahjaksi omat lastenraamatut, jotta he voisivat oppia tuntemaan Jeesuksen. Kirjan avulla lapset oppivat myös lukemaan omaa äidinkieltään.

Projekti etenee

Jouni Haverinen on kiitollinen siitä, että varat Lastenraamattuihin on saatu kokoon. Suunnitelmissa on niiden jakaminen ovilla syyskauden alussa. Haverisen perhe on mukana projektissa paikan päällä Peshterassa.
– Jakajille järjestetään pieni koulutus ja valmistetaan oheismateriaalia. Teemme kirjan mukana perheille annettavaksi pienen tervehdyksen ja kutsun mukaan seurakunnan toimintaan. Lisäksi toivomme saavamme mukaan lukutaitoa edistävää materiaalia.

Levitystyön kustannuksia voi edelleen tukea lahjoittamalla keräykseen.
–  Syksyllä tiedotamme, saako projekti muuta konkreettista jatkoa. Mutta ennen kaikkea toivomme, että voit rukoilla kanssamme.

  • Rukoilemme, että lastenraamatut saisivat monen Peshteran lapsen tutustumaan Jeesukseen, löytämään tiensä seurakuntaan sekä kehittäisivät heidän lukutaitoaan.
  • Rukoilemme, että Raamattu ja Hyvän Sanoman levittäminen tulisivat rakkaaksi niin Peshteran kuin Suomenkin kristityille.

Lisätietoja:
www.donkki.net ja www.facebook.com/lastenraamattujapeshteraan

Yhdessä hyvää sanomaa jakamassa,
Peshteran seurakunta ja Kansanlähetyksen juniorityö”