Ryttylän majoitustilat

Kansanlähetys osti vuonna 1968 vanhan koulukodin Etelä-Hämeestä Ryttylästä.  Tavoitteena oli saada raamattukoulu, jossa opetetaan Sanaa ja koulutetaan lähetyssaarnaajia.

Vuonna 1976 Lähetyskeskuksessa kasvatettiin vielä omat perunat. Kuva: Heli ja Veli Voipion arkisto

Suuren näyn siivittämänä paikkoja laitettiin uuteen uskoon. Yksittäisiltä uskovilta pyydettiin muun muassa tukkeja sähköpylväiksi, porkkanoita ja punajuuria sekä kanoille kauroja ja porsaille pikkuperunoita!

Paikat saatiin vauhdilla kuntoon ja syksyllä kokoontui 2300 ihmistä vihkimään tiloja Jumalan valtakunnan käyttöön. Piispa Kansanaho sanoi puheessaan: ”Nykyisessä henkien taistelun ja monien ristiriitojen täyttämässä maailmassa on varmaan paljon kristittyjä ihmisiä, jotka masentuneina ja murheellisena seuraavat aikamme ilmiöitä. He näkevät Jumalan valtakunnan työtä usein aliarvioitavan, arvosteltavan virheellisesti ja selitettävän yksipuolisesti… Tässä maailmassa on monia vaikeita kysymyksiä ja ongelmia, mutta niiden yläpuolelle kohoaa suuri pääasia, sanoma Jeesuksesta Kristuksesta, hänen sovintokuolemastaan ja ylösnousemuksestaan.”

Maailma ei ole paljoa muuttunut. Tässä piispan kuvaamassa tilanteessa elämme tänäänkin. Olemme Ryttylästä käsinsaaneet olla viemässä evankeliumia eri puolille maailmaa. Useita seurakuntia on syntynyt, ihmisiä kääntynyt, monia on autettu parempaan elämään.

Lähetyskeskuksesta on kautta aikojen lähdetty kertomaan hyvää sanomaa muualle maailmaan. Kuvassa aktiolaiset lähdössä matkaan kesällä 1977. Kuva: Heli ja Veli Voipion arkisto

Lähetyskeskuksen tapahtumissa moni on ottanut ensiaskeleita uskon tiellä, toiset ovat saaneet vaellukseen vahvistusta ja nyt jo tuhannet nuoret ovat saaneet pysyviä tienviitoja elämään raamattukoulussamme. Herätyksen siunaus on ollut pysyvää.

Lähetyskeskus nyt

Lähetyskeskuksessa käy vuosittain yli 10 000 ihmistä.  Toimintaa ja tapahtumia on enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Erityisesti lapsiperheille tarkoitetut tapahtumat ovat olleet ylitäysiä. Tarpeemme on sekä kunnostaa osemassaolevia että rakentaa lisää majoituspaikkoja, jotta meidän ei tarvitsisi sanoa lapsille ja heidän vanhemmilleen, että meillä ei ole teille tilaa!

Lähetyskeskuksessa on läpi vuoden toimintaa. Kuvassa kesän 2014 junnuleiriläisiä. Kuva: Philippe Gueissaz

Nykyisin voimme majoittaa noin  150 henkeä.  Jotta kaikki halukkaat voisivat tulla mukaan tapahtumiin, tarvitsemme kipeästi lisää majoituspaikkoja.

Rakennustoimikunta on valmistellut lisämajoitustilojen rakentamista Lähetyskeskuksen alueelle. Uudisrakennusten myötä saadaan lisää majoitustiloja noin sadalle hengelle.

Rakennusprojektin kokonaisarvio on kolme miljoonaa euroa. Rakennuslupa on hyväksytty.  Kansanlähetyksen liittokokous päätti syksyllä, että liittohallitus voi päättää rakentamisen aloittamisesta  kun taloudelliset edellytykset projektin läpiviemiselle ovat olemassa.

Tule mukaan tukemaan Lähetyskeskuksessa tehtäviä rakennus- ja korjausinvestointeja. Erityisesti tarvitsemme varoja lisämajoitustilojen rakentamiseen. Pankkitilit ovat alla. Käytä viitettä 81854. Kiitos.

Tallenna