Raamatunkäännöstyö

Kutsumme sinut mukaan maailman tärkeimpään tehtävään:
Anna lahjaksi Jumalan sanaa!

Kuvittele, miltä tuntuisi, jos et omistaisi Raamattua. Kuulisit, kun sitä luetaan kirkossa tai joutuisit tyytymään vieraskieliseen käännökseen, jota joku tulkkaisi sinulle. Aina, kun haluaisit tietää Raamatusta jotain lisää, joutuisit kyselemään toisilta ihmisiltä.

Me suomalaiset olemme etuoikeutettuja. Meillä on ollut äidinkielinen Uusi testamentti käytössämme jo yli 460 vuoden ajan ja koko Raamattu 370 vuotta.

Maailmalla tilanne on toinen. Noin 300 miljoonaa ihmistä elää yhä ilman omankielistä Raamattua. Heitä on paljon esimerkiksi Aasiassa, Kaukasuksen alueella ja Keski-Afrikassa. Tuoreimman tilaston mukaan koko Raamattu on käännetty nyt 683 kielelle, Uusi Testamentti 1534 kielelle, ja jokin osa Raamatusta on julkaistu 1133 kielellä. Käännöstyö jatkuu joka päivä lukuisten kristittyjen yhteisellä ponnistuksella. Lisätietoja Wycliffe Raamatunääntäjien kieli- ja käännöstyön projekteista tästä.

Neljäkymmentä vuotta käännöstyötä

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 40 vuotta siitä, kun Kansanlähetys otti raamatunkäännöstyön uudeksi työmuodokseen ja yhteistyö Wycliffe Raamatunkääntäjät ry:n kanssa alkoi.  Kansanlähetys lähetti ensimmäiset raamatunkääntäjät Keniaan vuonna 1982. Sen jälkeen raamatunkääntäjiä on lähetetty Etiopiaan, Venäjälle, Papua-Uuteen-Guineaan ja moniin Aasian maihin. Tänä aikana olemme tehneet yhteistyötä Wycliffe-raamatunkääntäjien kanssa ja olleet mukana yhden koko Raamatun ja  kuuden Uuden testamentin valmistumisessa sekä tukeneet eri käännösprojekteja. Työn tuloksena on syntynyt muutakin kirjallisuutta, esimerkiksi kielioppeja, sanakirjoja ja laulukirjoja.

Iloa uudesta tataarinkielisestä Raamatusta. Kuva: IBT, Moskova

Iloa uudesta tataarinkielisestä Raamatusta. Kuva: IBT, Moskova

Ehkä suomenkielinen Raamattu on ollut vastikään käsissäsi ja olet ammentanut sieltä voimaa ja virvoitusta. Tiedät tuon Kirjan suunnattoman arvon. Kutsumme sinut nyt antamaan saman mahdollisuuden veljillesi ja siskoillesi Etiopiassa, Venäjällä, Oseaniassa ja Aasian maissa.

Tule mukaan!

Lämmin kiitos esirukouksestasi ja tuestasi!

Tallenna