Pappien koulutus Etiopiassa

Kasvava kirkko tarvitsee paimenia ja opettajia

Mekane Yesus –kirkko (MY) on maailman suurin luterilainen kirkko.  Vuoden 2016 tilastojen mukaan kirkolla on 8564 seurakuntaa ja 8 310 129 jäsentä.

Vuotuisen noin viiden prosentin kasvun vuoksi kirkolla on valtava taDSCN1262 teksti rajatturve papeista ja evankelistoista.

Tuemme yhteensä 34 koulutuksessa olevaa  opiskelijaa vuosittain noin 10.000 eurolla. Varat  käytetään Mekane Yesus -seminaarin, Jimman, Airan ja Arba Minchin teologian opiskelijoiden hyväksi.

Etiopiassa lukuvuosi alkaa yleensä syyskuun 11. päivän jälkeen, jolloin on maan uusi vuosi ja päättyy juhannuksen tienoilla kesäkuussa.
Yhden papin koulutus kestää 4 vuotta ja maksaa 1500 euroa lukuvuodessa eli kuukautta kohden tarvitaan noin 150 euroa. Osa koulutettavistamme saa lyhyemmän teologisen koulutuksen. Maakunnallisissa seminaareissa ja raamattukurssilla koulutus on edullisempaa.

Tule mukaan kouluttamaan pappeja ja evankelistoja. Osallistumalla annat kasvavalle Mekane Yesus –kirkolle mahdollisuuden saada koulutettuja työntekijöitä. Samalla olet mukana yhteisessä tehtävässämme kertomassa yhä uusille etiopialaisille sanomaa syntien anteeksiantamuksesta ja rakastavasta Jumalasta.

Kiitos mukana olostasi.

 

Tallenna

Tallenna