SONY DSC

Pakolaistyö Ateenassa

Välimeren yli Eurooppaan pakeni pelkästään vuonna 2015 yli puoli miljoonaa ihmistä. Heitä tuli sodan, köyhyyden ja syrjinnän jaloista Keski-Aasiasta, Lähi-idästä ja Pohjois-Afrikasta. Monille lähin Euroopan raja kulkee Turkin mantereen ja Kreikan saariston välissä. Lähimmät Kreikan saaret ovat vain muutaman kilometrin päässä Turkin rannikosta ja niille rantautuu kiikkerillä kumiveneillä turvallisemman elämän etsijöitä joka päivä.

Yksi pakolaisliikenteen solmukohdista on Ateena. Moni haluaa jatkaa matkaa niin pian kuin mahdollista, kunhan vain saisi kengät jalkaansa. Menneisyyden traumat, nykyhetken koettelemukset ja tulevaisuuden epävarmuus yhdessä muodostavat paineen, jota on vaikea kestää.

Kansanlähetys lähetti elokuussa 2015 Ateenaan työntekijäperheen, joka tuntee tulijoiden alkuperämaiden kulttuuria. Heidän mukaansa Lähi-idän kulttuurissa kasvanut pakolainen haluaa tulla kohdatuksi. Hän on kotimaassaan ollut osa lämmintä perheyhteisöä ja Eurooppa on hänelle kova ja yksinäinen paikka. Kristuksen rakkaus vaatii meitä, jotka elämme turvassa, ojentamaan kätemme hätää kärsivälle lähimmäiselle.

Sinäkin voit olla mukana auttamassa Eurooppaan tulevia pakolaisia antamalla lahjasi tämän artikkelin kohdalla. Viemme lahjasi perille!

Voit tukea tätä työtä kertalahjoituksella tai ryhtyä kuukausilahjoittajaksi täyttämällä sivun oikeasta laidasta (mobiilissa alla) aukeavan lomakkeen. 

Kertalahjoituksessa, erillisenä tilisiirtona suoraan pankkiin,  tilinumero on FI83 8000 1501 5451 08 ja viite 75365.

Jumalan siunausta.

Tarina Ateenaan saapuneesta pakolaismiehestä.
Tarina Ateenaan saapuneesta pakolaisnaisesta.
Työntekijöiden mukana maahanmuuttajatyössä
Ateenassa I
Työntekijöiden mukana maahanmuuttajatyössä
Ateenassa II