Maahanmuuttajatyö Saksassa

Kansanlähetys on tehnyt Saksassa työtä maahanmuuttajien parissa pitkäjänteisesti, vuodesta 1972 alkaen. Viime vuosina on Saksaan lisäksi tullut valtava määrä pakolaisia, joiden parissa myös toimitaan. Pääpaino on maahanmuuttajien kohtaamisessa heidän omalla äidinkielellään evankeliumia kertoen, Raamattua opettaen, kirjallisuutta jakaen ja rinnalla kulkien.

Monet Eurooppaan tulijoista ovat pettyneet omaan uskontoonsa ja etsivät totuutta. Saksassa on hyvä mahdollisuus vapaasti opettaa ja kertoa Jumalasta, ainoasta totuudesta. Tule mukaan tukemaan maahanmuuttajatyötä Saksassa!

Berliinissä työntekijämme toimii seurakunnassa, johon on viime vuosina liittynyt pakolaisia erityisesti Keski-Aasiasta ja Lähi-idästä, ja seurakunta on siksi nopeimmin kasvava luterilainen seurakunta Saksassa. Alfa-kursseille osallistuu yli sata henkilöä, kastekurssit ovat täynnä ja jumalanpalveluksiin on tunkua. Rukouskokouksissa, raamattupiireissä, pyhäkouluissa ja lastenleireillä opetetaan Raamattua ja kohdataan ihmisiä. Työntekijämme puhuu samaa kieltä kuin pakolaiset ja on tärkeä tukihenkilö ja tulkkausapu monessa tilanteessa.

Kölnin ja Mannheimin seuduilla asuu paljon turkkia äidinkielenään puhuvia maahanmuuttajia. Työntekijämme toimivat näiden ihmisten parissa pitäen evankeliumia esillä raamattupiireissä ja hartaushetkissä sekä henkilökohtaisten tapaamisten yhteydessä ja kutsuen mukaan seurakuntiin. Turkinkielinen kristillinen kirjallisuus on myös hyvä tapa tavoittaa maahanmuuttajia.

Kutsumme sinut mukaan rukoilemaan ja tukemaan taloudellisesti työtämme Saksassa! Kiitos tuestasi!

Voit tukea tätä työtä kertalahjoituksella tai ryhtyä kuukausilahjoittajaksi antamalla tiedot oikeasta laidasta aukeavaan lomakkeen kenttiin.  Kertalahjoituksessa, erillisenä tilisiirtona suoraan pankkiin,  tilinumero on FI83 8000 1501 5451 08 ja viite 76610

Kaannokset_Anne_Lepikko (12)

Kirjallisuustyö luo seurakunnan toiminnan perustaa. Kuvassa turkinkielistä luterilaista kirjallisuutta.

 

Keskitysleirien uhreja ei saa unohtaa

Keskitysleiri Berliinin ulkopuolella