Työ Etu-Aasiassa

Islam on kristinuskon jälkeen toiseksi suurin uskonto maailmassa. Sillä lasketaan olevan noin 1,7 miljardia kannattajaa. Islamin alue ulottuu Atlantin valtamereltä Pohjois-Afrikan kautta Keski-Aasiaan ja päättää Tyynellä valtamerellä Indonesian suureen saarivaltioon.

Evankeliumin näkökulmasta islamin alue on laiminlyötyä, alueella on suhteellisen vähän kristillistä todistusta satojen miljoonien ihmisten keskuudessa. Kuka tuo heille todistuksen Kristuksesta?

Kansanlähetys on perustamisestaan lähtien muistanut islamin maailmaa, jossa olemme olleet mukana  erityisesti turkkilaisen islamin parissa. Työ on ulottunut myös Keski-Aasiaan ja Pohjois- Afrikkaan.

Turkkilaisten parissa olemme olleet myös Euroopassa mm. Saksassa, jossa asuu noiden kahden miljoonan turkkilaisen vähemmistö.  Muuttoliike tuo kaukana olevat kansat lähellemme. Paljon muslimeja elää Euroopassa diasporassa irrallaan kotiseudustaan. Jotkut heistä ovat kotiovellamme.

Tehtävämme on

–          seurakuntaa rakentava työ suurkaupungeissa

–          henkilökohtainen ihmisten kohtaaminen evankeliumilla

–          kristillisen kirjallisuuden käännöstyö ja jakelu

–          nuoren seurakunnan kouluttaminen uskon perusteisiin

–          tukea kristillisiä TV-ohjelmia

–          diakoninen avustustyö tarpeessa oleville

–          maahanmuuttajan rinnalla kulkeminen

–          tutkimustyötä, jossa syvennyttään paikalliseen uskontoon

Kansanlähetyksen tunnus on ”Evankelioikaa kansa evankelioimaan kansoja”. Saamme olla suuressa tehtävässä mukana, joka antaa tulevaisuuden ja toivon ihmiselle.

Tule mukaan kanssamme rukouksin ja tukemalla työtämme taloudellisesti.  Yksi ihminen voi osana suurta kokonaisuutta.   Pienistä puroista kasvaa suuri virta, jossa saamme olla mukana viemässä elävää vettä ihmisille , jotka eivät ole kuulleet todistusta Jeesuksesta.

Tule mukaan!

Juhani Koivisto, aluekoordinaattori

Lue lisää islamista: www.islamopas.net

Lue nuoren musliminaisen Sevdan tarina