Inkerin kirkon piispa Aarre Kuukauppi lähettää terveisiä: ”Yhä useammat venäläiset ovat avoimia evankeliumille. Evankeliset seurakunnat ovat voimakkaasti kasvamassa erityisesti Siperiassa.

Sovinnon sanomaa Siperiaan

Inkerin kirkon piispa Aarre Kuukauppi lähettää terveisiä: ”Yhä useammat venäläiset ovat avoimia evankeliumille. Evankeliset seurakunnat ovat voimakkaasti kasvamassa erityisesti Siperiassa. Inkerin kirkko on mukana tuossa kasvussa. Siperiaan on vuosien aikana karkotettu lukemattomia ihmisiä. Nyt uusi aika on avannut meille mahdollisuudet viljellä Jumalan Sanan siementä heidän keskuudessaan. Olemme kiitollisia siitä hedelmästä, mitä tämä työ tuottaa.”

Meillä suomalaisilla on monia mahdollisuuksia olla mukana Inkerin kirkon työssä Venäjällä. Tässä niistä muutamia:

Kokoontumistiloja seurakuntien käyttöön

Arkkitehti Jorma Laine, joka vastaa Inkerin kirkon rakennushankkeista kirjoittaa: ”Meillä on tällä hetkellä rakenteilla kolme uutta luterilaista kirkkoa. Pisimmällä on Kazanin kaupungin kirkkohanke Keski-Venjäjälle. Kirkon pitäisi valmistua ensivuoden syksyllä.

Karatusassa Itä-Siperiassa kunnostamme ja rakennamme uudelleen alueen historiallista luterilaista kirkkoa. Karatusa on alue johon on karkotettu tuhansia luterilaisia. Kunnan noin 15 000 asukkaasta arviolta kolmasosa on luterilaistaustaisia henkilöitä. Kirkon kellarikerros on valmis ja nyt vanhasta hirrestä tehdyt kirkon seinät on pystytetty. Seuraavaksi tehdään kattorakenteet. Kirkon on arvioitu valmistuvan ensi vuoden syksyllä. Historiallisen kirkon restauroinnilla on myös suuri symboliarvo Siperian luterilaisille. Kansanlähetys on erityisvastuussa Karatusan kirkkoremontista jonka kustannusarviosta puuttuu vielä noin 100.000 euroa.

Kolmas Venäjällä rakenteilla oleva luterilainen kirkko on Murmanskissa. Kirkkohankkeessa on ollut paljon vaikeuksia ja toistaiseksi vasta perustukset ovat valmiina.”

Tukea Siperian lapsi- ja nuorisotyölle

Kansanlähetyksen lähetystyöntekijät Mari ja Markus Aitamäki ovat aloittamassa lapsi- ja nuorisotyötä Novosibirskissa. Myös pyhäkoulut tarvitsevat koordinointia. Novosibirskissa käy jumalanpalveluksissa lapsiperheitä, mutta pyhäkoulutyö ei ole vielä päässyt vauhtiin. Markus auttaa myös diakoni Slava Ostaninia, joka auttaa alueen vankeja ja vankien perheitä. Oleellinen osa hänen työtään on Puolimatkan koti, joka on vapautuvien vankien kuntoutuskeskus. Siellä vankilasta vapautuneet vangit voivat opetalla paluuta siviilielämään. Kansanlähetyksen kautta Inkerin kirkon vankilatyötä on tuettu vuosittain noin 20.000 eurolla.

Ensimmäinen Raamattu äidinkielellä

Raamattu on käännetty suomeksi jo 372 vuotta sitten. Venäjällä asuu suomalaisia suurempi kansa, jolla ei ole vielä koskaan ollut omankielistä Raamattua. Nyt Venäjällä on yli 20 vuoden työn tuloksena valmistumassa heille Raamattu. Kansanlähetys on mukana käännöstyössä ja osallistuu Raamatun painatuskuluihin. Samalla kun tiimi oikolukee Raamattua, keräämme varoja painatukseen, joka on kaiken kaikkiaan 110 000 euroa.

Koulutuksen vahvistamista Keltossa

Kansanlähetys tukee taloudellisesti köyhiä seurakuntia Siperiassa ja Mordvassa. Lisäksi tuemme Inkerin kirkon koulutustoimintaa. Juha Saari, Kai Lappalainen, Vesa Ollilainen ja Leif Nummela käyvät kouluttamassa Inkerin kirkon tulevia työntekijöitä ja maallikkoaktiiveja. Koulutusta järjestetään Kelton koulutuskeskuksessa, sekä seurakuntakouluina rovastikunnissa ja seurakunnissa.

Leif Nummela kertoo: ”Venäjällä on tänä päivänä useita avoimia ovia julistaa evankeliumia ja opettaa Raamattua. Vastaanotto seurakunnissa on hyvin lämmin ja innostunut. Viimeksi kun olimme opettamassa Pyhän Marian kirkossa, eräs kurssilainen tuli kertomaan meille, miten opetus oli koskettanut häntä. Tämä nuori tyttö ei voinut käsittää, kuinka Jeesus voi rakastaa häntä niin paljon, että kuoli hänen puolestaan”.
Toinen kurssilainen totesi ymmärtävänsä nyt ensimmäistä kertaa Raamatun yhdeksi kokonaisuudeksi. Vanha ja uusi testamentti liittyvät yhteen, siksi koko Raamattu kannattaa lukea läpi.”

Leif Nummelan Raamatun punainen lanka -kirjan ensimmäinen painos on loppuunmyyty Venäjällä. Toinen painos on tekeillä. Asko Matikan kirjaa Matkalla paranemiseen ja Vesa Ollilaisen kirjaa Evankeliumi ollaan kääntämässä parhaillaan venäjäksi.

Uusia lähetystyöntekijöitä tarvitaan

Tarvitsemme Venäjälle lisää lähetystyöntekijöitä. Kansanlähetys etsii parhaillaan opiskelijoita vuoden 2016 lähetyslinjalle. Oletko miettinyt, voisitko sinä palvella lahjoillasi lähetystyössä? Tai tunnetko jonkun, jolle voisit kertoa mahdollisuudesta lähteä opiskelemaan lähetystyöntekijäksi.

Lisätietoja saat Kansanlähetyksen kotisivuilta.

Tutustu Kansanlähetyksen lähetystyöntekijöiden työhön Inkerin kirkon palveluksessa ja liity lähetysrenkaaseen:
Aitamäki Markus ja Mari: lapsi- ja nuorisotyö Novosibirskissa
Keskinen Hannu ja Liliann: Seurakuntatyö Jaanin seurakunnassa Pietarissa
Lamminpää Aatto: vapaaehtoistyö Siperiassa
Palosaari Pekka: vapaaehtoistyö Karjalassa
Saari Juha: Koulutustoiminta sekä Inkerin kirkon tehtäviä Suomessa
Kai Lappalainen, Leif Nummela ja Vesa Ollilainen: Koulutustoiminta

Osallistumalla tähän keräykseen tuet heidän työnsä lisäksi vankilatyötä Siperiassa, köyhiä seurakuntia Mordvassa ja Siperiassas sekä raamatunkäännöstyötä.

Kiitos lahjastasi.

Lähetystyö