Kutsumme sinut mukaan maailman tärkeimpään tehtävään: Anna lahjaksi Jumalan sanaa! Kuvittele, miltä tuntuisi, jos et omistaisi Raamattua. Kuulisit, kun sitä

Raamatunkäännöstyö

Kutsumme sinut mukaan maailman tärkeimpään tehtävään:
Anna lahjaksi Jumalan sanaa!

Kuvittele, miltä tuntuisi, jos et omistaisi Raamattua. Kuulisit, kun sitä luetaan kirkossa tai joutuisit tyytymään vieraskieliseen käännökseen, jota joku tulkkaisi sinulle. Aina, kun haluaisit tietää Raamatusta jotain lisää, joutuisit kyselemään toisilta ihmisiltä.

Me suomalaiset olemme kuitenkin etuoikeutettuja. Meillä on ollut äidinkielinen Uusi testamentti käytössämme jo yli 460 vuoden ajan ja koko Raamattu 370 vuotta.

Maailmalla tilanne on toinen. Noin 300 miljoonaa ihmistä elää yhä ilman omankielistä Raamattua. Heitä on paljon esimerkiksi Aasiassa, Kaukasuksen alueella ja Keski-Afrikassa. Tuoreimman tilaston mukaan koko Raamattu on käännetty nyt 636 kielelle ja jokin osa Raamatusta on julkaistu 2587 kielellä. Käännöstyö jatkuu joka päivä lukuisten kristittyjen yhteisellä ponnistuksella.

Yli kolmekymmentä vuotta käännöstyötä

Kansanlähetys lähetti ensimmäiset raamatunkääntäjät Keniaan vuonna 1982. Sen jälkeen raamatunkääntäjiä on lähetetty Etiopiaan, Venäjälle, Papua-Uuteen-Guineaan ja moniin Aasian maihin. 30 vuoden aikana olemme tehneet yhteistyötä Wycliffe-raamatunkääntäjien kanssa ja olleet mukana yhden koko Raamatun ja  kuuden Uuden testamentin valmistumisessa sekä tukeneet eri käännösprojekteja. Työn tuloksena on syntynyt muutakin kirjallisuutta, esimerkiksi kielioppeja, sanakirjoja ja laulukirjoja.

Iloa uudesta tataarinkielisestä Raamatusta. Kuva: IBT, Moskova

Iloa uudesta tataarinkielisestä Raamatusta. Kuva: IBT, Moskova

Ehkä suomenkielinen Raamattu on ollut vastikään käsissäsi ja olet ammentanut sieltä voimaa ja virvoitusta. Tiedät tuon Kirjan suunnattoman arvon. Kutsumme sinut nyt antamaan saman mahdollisuuden veljillesi ja siskoillesi Etiopiassa, Venäjällä, Oseaniassa ja Aasian maissa. Valmistaudumme lähettämään käännöstyöhön uusia työntekijöitä. Myös he tarvitsevat kannattelevia käsiä ja sydämiä vieraiden kulttuurien puristuksessa eläessään.

Tule mukaan Jumalan sanan kylvötyöhön! Lämmin kiitos esirukouksestasi ja tuestasi!

Tallenna

Lähetystyö