Valokuva: Philippe Gueissaz

Siljaset

Siljaset lähtivät vuoden 2017 alussa uudelle työkaudelle Lähi-itään. Maa on heille tuttu ja rakas, koska he työskentelivät siellä aikaisemmin 12 vuotta. Siljasilla on pitkä kokemus ulkomaantyöstä. Kesällä 2016 ulkomailla kertyneitä työvuosia tuli yhteensä 35,5 vuotta. Viimeksi Siljaset työskentelivät Etiopiassa kolme ja puoli vuotta. Lähi-idässä he toimivat paikallisten etiopianjuutalaisten parissa. Tässä tehtävässä he voivat hyödyntää sekä aikaisempaa Lähi-idän että myös Etiopian työkokemustaan.

Siljasten nykyisessä kotimaassa asuu tällä hetkellä noin 130 000 etiopianjuutalaista, ja heidän määränsä on lisääntymässä. Siellä on nimittäin tehty päätös auttaa seuraavien neljän vuoden aikana noin 9 000 Etiopiassa asuvaa juutalaista muuttamaan maahan perheiden yhdistämisen merkeissä. Tämä päätös koskee myös niin sanottuun falasha muraan kuuluvia etiopianjuutalaisia, jotka ovat jossakin elämänsä vaiheessa kääntyneet kristityiksi.

Kutsumme sinua ja kotiseurakuntaasi mukaan Siljasten tukijoukkoihin. Esirukouksia ja taloudellista tukea tarvitaan, jotta Siljaset voivat palvella etiopianjuutalaista yhteisöä ja vahvistaa heitä Kristuksen tuntemisessa.

LISÄTIEDOT:

aluekoordinaattori Juhani Koivisto

puh. 044 4477 812

sähköposti: etunimi.sukunimi@sekl.fi

Lähettävät seurakunnat: Mäntyharju, Pieksämäki ja Savonlinna, Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta sekä Uusheräyksen Keskusliitto

Lähettävät kansanlähetyspiirit:
Etelä-Savon KL