Kuva: Harri Turunen

Salminen Ari

Kielenkääntäjä filosofian maisteri Ari Salminen on toiminut turkkilaistyössä vaimonsa Suvin kanssa vuodesta 1996 Etu-Aasiassa ja Saksassa. Viimeksi he ovat toimineet Saksassa vuodesta 2006. Salmisten perheeseen kuuluvat lapset Petrus, Merete ja Matteus. Salmisten elämässä on tapahtunut merkittäviä muutoksia, ja he ovat palanneet Suomeen ja asettuneet asumaan Turkuun.

Vuonna 1996 Salmiset lähtivät Etu-Aasiaan, jossa he saivat olla mukana perustamassa Istanbulin luterilaista seurakuntaa. Seurakunnasta on myöhemminkasvanut neljän paikallisseurakunnan kirkko (Istanbulin luterilainen kirkko = ILK).

Vuonna 2006 Salmisen perhe muutti Saksaan, jossa seuraavien vuosien aikana yksi heidän työnsä päätarkoituksia oli perustaa ILK:hon liittyvä paikallinen turkinkielinen seurakunta. Bulgariasta tulleiden millet-turkkilaisten ilmestyminen heidän työympäristöönsä vaikutti Salmisten työssä loppuaikoja kohden yhä enemmän. ILK:n neljästä paikallisseurakunnasta kaksi on juuri millet-turkkilaisten seurakuntia Bulgariassa. Myös yhteys saksalaisiin luterilaisiin ja heidän kirkkoonsa, itsenäiseen evankelisluterilaiseen kirkkoon (SELK, Selbständige Evangelisch-Lutherische Kirche) oli merkittävä.

Salmisten palattua Suomeen Arin työ jatkuu. Arilla on poikkeuksellisen pitkäaikainen kokemus turkkilaistyössä ja erittäin hyvä turkinkielen taito, jota hän on käyttänyt sekä turkkilaisten kohtaamisissa että teologisessa koulutuksessa. Saksan vuosina Ari suoritti teologian opintoja osana toimenkuvaansa, saksalaisten luterilaisten teologisessa korkeakoulussa.

Arin uudessa toimenkuvassa keskeiset elementit ovat maahanmuuttajatyö Suomessa, turkkilaistyön tukeminen Saksassa ja Etu-Aasiassa sekä islamin kohtaamisen valmiuksien vahvistaminen, mikä tarkoittaa mm. arabian kielen
opiskelua. Hänen työhönsä kuuluvat myös turkinkielisten luterilaisten peruskirjojen käännöstarkistukset. Arin työ tapahtuu Suomesta käsin, ja hänen asemapaikkanaan on
Turku, mutta Ari osallistuu edelleen ILK:n toimintaan.

Tule mukaan tukemaan Ari Salmisen työtä ja liity Arin lähettäjätiimiin.

YHTEYSHENKILÖ
Aluekoordinaattori
Jukka Repo, SEKL
puh. 044 447 7906
sähköposti etunimi.sukunimi@sekl.fi

Lähettävät seurakunnat: Kurikan, Kärkölän, Laihian, Sallan, Lahden Salpausselän, Soinin ja Ähtärin seurakunnat sekä Vaasan suomalainen seurakunta.

Voit tukea tätä työtä kertalahjoituksella tai ryhtyä kuukausilahjoittajaksi antamalla tiedot oikeasta laidasta aukeavaan lomakkeen kenttiin.  Kertalahjoituksessa, erillisenä tilisiirtona suoraan pankkiin,  tilinumero on FI83 8000 1501 5451 08 ja viite 23702

Lähettävät kansanlähetyspiirit:
Etelä-Pohjanmaan KL
Lapin KL
Päijät-Hämeen KL