Karttunen Saara

Saara Karttusen askeleet ovat vieneet Siperiaan, Novosibirskiin, Venäjän kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin. Saara työskentelee siellä Kristus Vapahtajan seurakunnassa, joka kuuluu Inkerin kirkkoon. Työn tarkoituksena on yhdessä paikallisten kanssa olla rakentamassa ja vahvistamassa seurakuntaa sekä kertomassa evankeliumia eteenpäin, jotta jokainen saisi tulla tuntemaan Jeesuksen omana Herranaan ja Vapahtajanaan ja kasvaa Hänen tuntemisessaan.

Saara on koulutukseltaan diakonissa, mutta niin kuin usein lähetystyössä arjen askareet ovat moninaiset. Ison osan ajasta haukkaa seurakunnan lapsi-ja nuorisotyö sekä muuhun seurakunnan viikkotoimintaan osallistuminen. Diakoniatyö tapahtuu usein arjen erilaisissa kohtaamisissa kirkolla tai kadulla. Sydämellä hänellä on erityisesti kehittää seurakunnan sielunhoitotyötä. Työnkuvan voisi tiivistää myös näihin sanoihin: rukousta, kohtaamisia, käytännön apua, sielunhoitoa, evankeliumia ja Raamattuopetusta sekä paikallisten rohkaisemista ja tukemista ottamaan heille tarkoitetuista tehtävistä koppi.

Venäjällä on eletty aikoja, jolloin Jumalasta ei saanut puhua mitään. Se näkyy muun muassa siinä, että täällä on paljon erilaisia uskomuksia, uskonnollisuutta ja irrallisuutta. Nyt meillä on mahdollisuus kertoa myös Venäjällä siitä tiestä, totuudesta ja elämästä, joka Jeesus sanoi olevansa.

Tervetuloa tuloa mukaan tähän tehtävään!

Olet lämpimästi tervetullut Saaran lähettäjien joukkoon sivun oikeasta reunasta.

YHTEYSHENKILÖ
Aluekoordinaattori
Jukka Repo SEKL
puh. 044 4477 906
sähköposti etunimi.sukunimi@sekl.fi

Lähettävät seurakunnat: Hämeenkylä, Juva, Kuopion Kallavesi,  Martinseurakunta, Oulunsalo, Savonlinna, Tervo, Vesanto  sekä Espoon ja Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnat

Lähettävät kansanlähetyspiirit:
Etelä-Savon KL
Helsingin KL
Pohjois-Pohjanmaan KL