Kuva: Philippe Gueissaz

Palmu Lauri ja Asako

 Lauri ja Asako Palmu

Lapset: Benjamin, Helen ja Aimi

Palmut asuvat tällä hetkellä Nishinomiyan kaupungissa. He ovat Etelä-Nishinomiyan seurakunnan vastuutyöntekijöitä. Lauri toimii seurakuntatyön ohella Kansanlähetyksen Japanin työalueen esimiehenä.

Pienissä japanilaisissa seurakunnissa lähetti on monitoimihenkilö. Vähäisiäkin taitojaan saa käyttää täysipainotteisesti. Joskus vaikkapa näin: Suntio-Lauri lakaisee roskat pois kirkon edestä kadulta sekä asettelee kirkon penkit tarvittavaan järjestykseen. Emäntä-Asako siivoaa kirkon tilat ja valmistelee kirkkokahvit. Lauri-sihteeri suunnittelee ja printtaa ohjelmat ja julisteet sekä päivittää seurakunnan kotisivuja. Kanttori-Asako säestää virret ja Pastori-Lauri saarnaa. Suomenopettaja-Asako takoo suomen kielioppia aikuisten opiskelijoiden päähän ja Englanninopettaja-Lauri opettaa englantia lapsille. Lapsityöntekijä-Asako pitää lapsille pyhäkoulua ja Evankelista-Lauri vetää aikuisten Raamattupiiriä. Naistyöntekijä-Asako ohjaa leivonta- ja askartelupiiriä. Diakoni-Lauri kuuntelee ihmisten murheita ja Posteljooni-Asako jakaa seurakunnan esitteitä postilaatikoihin…

Asako ja Lauri ovat toisen polven lähetystyöntekijöitä. Palmut lähtivät lähetystyöhön Japaniin vuonna 2005 ja aloittivat kolmannen työkautensa kesällä 2015.

”Meren saaret odottavat hänen opetustansa” Jesaja 42:4

YHTEYSHENKILÖ
Aluekoordinaattori
Anne Tuovinen, SEKL
puh. 044 4477 820
sähköposti etunimi.sukunimi@sekl.fi

Lähettävät seurakunnat: Meilahden seurakunta ja Tampereen Tuomiokirkkoseurakunta, Kirkkonummen ja Loviisan suomalaiset seurakunnat, Kuopion Alavan, Kallaveden, Männistön seurakunnat ja Järvi-Kuopion Nilsiän alueseurakunta.

Lähettävät kansanlähetyspiirit:
Hämeen KL
Helsingin KL
Pohjois-Savon KL
Uudenmaan KL