Mäkilä Juhani

Juhani Mäkilä on koulutukseltaan autoinsinööri, mutta on toiminut vuodesta 1990 monipuolisissa tehtävissä niin ulkomailla kuin Suomessa. Juhanilla on vaimonsa Heinin kanssa yli kahdenkymmenen vuoden kokemus kehitysyhteistyön tehtävistä Keski-Aasiasta, joiden aikana hän perehtyi paikalliseen uskontoon, kulttuuriin ja tapoihin sekä sai sujuvan darin kielen taidon.

Juhani  Mäkilä aloitti oman työnsä ohella työn afgaanimaahanmuuttajien parissa vuonna 2015, kun maahanmuuttajien aalto pyyhkäisi Suomen rannoille. Vuodesta 2018 hänet on siunattu tähän tehtävään kokopäiväiseksi työntekijäksi. Tehtäviin kuuluu afgaanitaustaisten maahanmuuttajien kohtaamista ja Raamatun opetusta heidän omalla äidinkielellään (dari) ja suomalaisen kulttuurin sekä tapojen opettamista heille. Hän toimii myös islam-asiantuntijana eli kouluttajana sekä resurssi- ja tukihenkilönä maahanmuuttajien parissa työskenteleville kristityille, seurakunnille ja muille järjestöille.

Vastauksena muuttuneeseen lähetystyön globaaliin tilanteeseen Juhani kohtaa työssään ihmisiä, joiden tavoittamiseksi aikaisemmin täytyi matkustaa kauas ja vaikeisiin olosuhteisiin. Nyt nämä ihmiset tulevat maahanmuuttajina omaan maahamme.

Tervetuloa Juhanin mukaan tekemään lähetystyötä Suomessa!

YHTEYSHENKILÖ

Aluekoordinaattori

Jukka Repo, SEKL

puh. 044 4477 906

sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@sekl.fi

Lähettävät seurakunnat: Humppilan, Nurmijärven ja Riihimäen seurakunnat.