Mäkilä Juhani

Juhani Mäkilä on koulutukseltaan autoinsinööri, mutta on toiminut monipuolisissa tehtävissä niin ulkomailla kuin Suomessa. Juhanilla on vaimonsa Heinin kanssa yli kahdenkymmenen vuoden kokemus kehitysyhteistyön tehtävistä Keski-Aasiasta, joiden aikana hän perehtyi paikalliseen uskontoon, kulttuuriin ja tapoihin sekä sai sujuvan darin kielen taidon.

Juhani  Mäkilä aloitti oman työnsä ohella työn afgaanimaahanmuuttajien parissa vuonna 2015, kun maahanmuuttajien aalto pyyhkäisi Suomen rannoille. Vuodesta 2018 hänet on siunattu tähän tehtävään kokopäiväiseksi työntekijäksi. Tehtäviin kuuluu afgaanitaustaisten maahanmuuttajien kohtaamista heidän omalla äidinkielellään (dari) ja suomalaisen kulttuurin sekä tapojen opettamista heille. Hän toimii myös islam-asiantuntijana eli kouluttajana sekä resurssi- ja tukihenkilönä maahanmuuttajien parissa työskenteleville kristityille, seurakunnille ja muille järjestöille.

Vastauksena muuttuneeseen lähetystyön globaaliin tilanteeseen Juhani kohtaa työssään  ihmisiä, joiden tavoittamiseksi aikaisemmin täytyi matkustaa kauas ja vaikeisiin olosuhteisiin. Nyt nämä ihmiset tulevat  maahanmuuttajina omaan maahamme.

Tervetuloa Juhanin mukaan tekemään lähetystyötä Suomessa!

YHTEYSHENKILÖ
Aluekoordinaattori
Jukka Repo, SEKL
puh. 044 4477 906
sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@sekl.fi

Lähettävät seurakunnat: Humppilan ja Nurmijärven seurakunnat

Voit tukea tätä työtä kertalahjoituksella tai ryhtyä kuukausilahjoittajaksi antamalla tiedot oikeasta laidasta aukeavaan lomakkeen kenttiin.  Kertalahjoituksessa, erillisenä tilisiirtona suoraan pankkiin,  tilinumero on FI83 8000 1501 5451 08 ja viite 32609