Mäkilä Juhani

Juhani Mäkilä on koulutukseltaan autoinsinööri, mutta on toiminut monipuolisissa tehtävissä niin ulkomailla kuin Suomessa. Juhanilla on vaimonsa Heinin kanssa yli kahdenkymmenen vuoden kokemus kehitysyhteistyön tehtävistä Keski-Aasiasta, joiden aikana hän perehtyi paikalliseen uskontoon, kulttuuriin ja tapoihin sekä sai sujuvan darin kielen taidon.

Juhani aloittaa syksystä 2017 alkaen maahanmuuttajatyöntekijänä Suomessa. Tehtäviin kuuluu afgaanitaustaisten maahanmuuttajien kohtaamista heidän omalla äidinkielellään (dari) ja suomalaisen kulttuurin sekä tapojen opettamista heille. Hän toimii myös islam-asiantuntijana eli kouluttajana sekä resurssi- ja tukihenkilönä maahanmuuttajien parissa työskenteleville kristityille, seurakunnille ja muille järjestöille.

Vastauksena muuttuneeseen lähetystyön globaaliin tilanteeseen Juhani kohtaa työssään  ihmisiä, joiden tavoittamiseksi aikaisemmin täytyi matkustaa kauas ja vaikeisiin olosuhteisiin. Nyt nämä ihmiset tulevat  maahanmuuttajina omaan maahamme.

Tervetuloa Juhanin mukaan tekemään lähetystyötä Suomessa!

YHTEYSHENKILÖ
Aluekoordinaattori
Jukka Repo, SEKL
puh. 044 4477 906
sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@sekl.fi

Lähettävät seurakunnat: Nurmijärvi