Pendolin Ulla

Vaasalaissyntyinen peruskoulun luokanopettaja Ulla Pendolin on palannut Suomeen työkaudeltaan Koben suurkaupunkialueella.

Kansanlähetysopiston Raamattulinjalla vietetty vuosi antoi Ullalle tukevat eväät toimia ensin määräaikaislähettinä Etu-Aasian värikkäässä miljoonakaupungissa vuosina 2004-2005. Kokemus rohkaisi hakeutumaan pitkäaikaiseen ulkomaantyöhön, ja vuonna 2008 Ulla lähti ensimmäiselle työkaudelle Länsi-Japanin evankelisluterilaisen kirkon (LJELK) palvelukseen seurakuntatyöhön ja suomalaislasten opettajaksi.

Ulla on työskennellyt lähetyksen perustamissa HAT-Koben ja Nishinomiyan seurakunnissa. Työhön seurakunnissa kuului mm. suomen kielen ja englannin sekä Raamatun opettamista ja musiikkityötä.

Seurakuntatyön ohella tärkeä osa työtä oli suomenkielen opetus suomalaisille lähettilapsille. Vuonna 1964 Shigan läänissä Otsussa toiminut Japanin suomalainen koulu eli Jasuko jouduttiin vuonna 2003 lakkauttamaan oppilaspulan vuoksi. Koulu oli perustettu opinahjoksi Japanissa lähetystyötä tekevien suomalaisten lapsille. Nykyisin lapset käyvät joko japaninkielistä tai kansainvälistä koulua.

Ulla Pendolinin työstä ja elämästä Japanissa voit lukea Ullan nettipäiväkirjasta.

YHTEYSHENKILÖ
Aluekoordinaattori
Anne Tuovinen, SEKL
puh. 044 4477 820
sähköposti etunimi.sukunimi@sekl.fi

Lähettävät seurakunnat: Evijärven, Kajaanin, Kauhajoen, Lappajärven ja Vimpelin seurakunnat sekä Vaasan suomalainen seurakunta.

Lähettävät kansanlähetyspiirit:
Etelä-Pohjanmaan KL
Kainuun KL