Xee – evankeliointi elämäntapana -toiminnan ansiosta nuori kurssilainen Saara Kumpulainen ymmärsi, kuinka evankeliumia voi kertoa tuoreella ja henkilökohtaisella tavalla. Samalla, kun hän kohtasi

Xee-kurssin avulla evankeliointi elämäntavaksi

Xee – evankeliointi elämäntapana -toiminnan ansiosta nuori kurssilainen Saara Kumpulainen ymmärsi, kuinka evankeliumia voi kertoa tuoreella ja henkilökohtaisella tavalla. Samalla, kun hän kohtasi toisia aidosti ja ilman naamareita, hän oppi uutta itsestään ja elämästä.

Kurssi varusti kohtaamaan ihmisiä ja kertomaan evankeliumia luontevasti

Päijät-Hämeen Kansanlähetyksen nuorisosihteeri Iida Hovi kertoo, että aiemmalle, pari vuotta sitten järjestetylle  Xee – evankeliointi elämäntapana -kurssille kannatti ennakkoluuloista huolimatta lähteä:

”Olen saanut Xee-kurssin kautta tärkeän apuvälineen ihmisten miellyttävään kohtaamiseen ja evankeliumin sujuvaan kertomiseen. Toivoin, että evankeliumin kertomisesta tulisi todella kurssin periaatteen mukaisesti elämäntapa ja sujuva apuväline myös nuorisosihteerin tehtävääni ja että oppisin sen syvästi. Siksi päätimme heti kurssin lopulla järjestää uuden kurssin, jossa pääsisimme itse olemaan tiiminvetäjinä. Kevään ja kesän ajan kokoonnuimme säännöllisesti Lähetyskodille rukoilemaan kurssin järjestymisen puolesta, ja viime elokuussa starttasimme 12 nuoren kristityn aikuisen yhteisen kurssin, jossa kurssilaisia on kahdeksan ja tiiminvetäjiä neljä.”

Se oli mahtava syksy, Jumala teki ihmeitä

Iida Hovi jatkaa: ”Ensimmäisten kahdeksan viikon aikana uskon lahjan halusi ottaa vastaan viisi ystävää. Sen lisäksi kohtasimme kymmenen kurssiviikon aikana monta kymmentä ihmistä jutellen, onnellisuuskyselyä tehden ja omaa tarinaa sekä evankeliumia kertoen. Samalla kun kutsumme toisia taivaan tielle, pysymme itsekin oikealla tiellä.”

Yksi kurssilaisista oli Kansanlähetyksen nuorten Nuotta-toiminnassa aktiivisesti mukana oleva 21-vuotias lastenohjaaja Saara Kumpulainen.

Saara, mitä uutta opit kurssilla?

”Olen saanut opetella luottamaan yhä enemmän Jumalan johdatukseen ja siihen, että hän antaa rauhansa ja Pyhän Henkensä jokaiseen tilanteeseen. Kurssilla olemme aina lähteneet rukoillen liikkeelle jokaiseen asiaan ja kohtaamiseen, ja se on merkinnyt paljon. Olen myös saanut jäsennellymmän kuvan koko evankeliumista ja iloinnut huomatessani, että sen todella voi kertoa nykypäivänkin ihmiselle ymmärrettävällä ja tuoreella tavalla.”

Evankeliumia voi kertoa tuoreella tavalla nykypäivän ihmiselle, sanoo Saara Kumpalainen, 21-vuotias lastenohjaaja.

”On ollut hienoa opetella muutamia tärkeitä raamatunkohtia ulkoa, Jumalan sana on elävä ja se synnyttää uutta elämää.

Ihmisten kohtaamisten kautta minulle on näytetty, että olemme pohjimmiltamme aika samankaltaisia: kaipaamme rakkautta ja hyväksyntää, janoamme totuutta ja myös rohkaisua ottaa vastaan pelastus. Silti samalla olemme niin mahtavan erilaisia, että voimme oppia uutta elämästä ja itsestämme mielettömän paljon vain kohtaamalla toisemme aidosti, ilman naamareita. Luottamusta välillemme synnyttää Jumalan Pyhä Henki.

Vaikka uusien ihmisten kohtaamiseen voi sitä harjoitellessa löytyä kaivattua luontevuutta ja rohkeutta, se on silti aina yhtä ihanan jännittävää ja arvokasta. On ollut ihanaa, että on tukena oma tiimi, jossa olemme saaneet olla toistemme tukena jokaisessa tilanteessa.”

Onko jokin kohtaaminen jäänyt erityisesti mieleen?

”Erityisesti mieleen palaa tilanne, jossa olimme keskustelleet tiimini kanssa erään miehen kanssa. Hän oli kuunnellut meitä tarkkaan ja lähti hetkiseksi pois tilanteesta. Silloin rukoilimme Jumalan läsnäoloa siihen hetkeen. Kun mies palasi, saimme yhdessä rukoillen kantaa hänen asioitaan Isän eteen. Siinä mies murtui ja oli todella kosketettu. Hän tahtoi ottaa armon vastaan ja aloittaa uuden elämän Jeesuksen kanssa.

Kenelle suosittelet Xee-kurssia? 

”Jokaiselle uskovalle, joka tahtoisi selkeää mutta joustavaa työkalua evankeliumin kertomiseen ja myös siinä sivussa vahvistusta omalle uskolleen.”

Lisätietoja Xee-kurssista: iida.hovi@sekl.fi

Kirjoittanut: Iida Hovi
Päijät-Hämeen Kansanlähetysksen nuorisosihteeri

Kuvat: Kansanlähetys

Lue myös: Taivas on rajana (Päijät-Hämeen Kansanlähetys) tai katso Suomi sydämellä -video ja lue lisätietoa kampanjasta tästä.