Kulkiessani työntekijämme kanssa Peshterassa, Bulgariassa, millet-kansan keskuudessa kipuilin sisälläni: ”Tahdon jäädä tänne.” Mietin, kuinka se olisi mahdollista, sekä milloin voisi

Kuopio–Istanbul–Addis Abeba

raamattuavain_extra_matkaleKulkiessani työntekijämme kanssa Peshterassa, Bulgariassa, millet-kansan keskuudessa kipuilin sisälläni: ”Tahdon jäädä tänne.” Mietin, kuinka se olisi mahdollista, sekä milloin voisi olla sen aika. Matka jatkui, haastatteluja ja kerrottavaa kertyi. Lopulta ymmärsin jälleen paikkani: Minut on nyt kutsuttu kertomaan siitä, mitä lähetyskentillä tapahtuu. Tämä kutsu on vahvistunut jokaisella matkalla, ja luotan siihen, että saan olla omalla paikallani, kun lähden vierailemaan Etiopiaan.

Mitä kerrottavaa matka tuo? En kaikesta valmistautumisesta huolimatta osaa sanoa – eivät asiat ole niin yksinkertaisia – mutta toivon, että voin kertoa jotakin merkityksellistä Jumalan valtakunnasta. Tahdon, että matka Etiopiaan jättää jäljen niin minuun kuin sinuunkin.  Jos Herra suo, bloggaan tänne suuressamukana.fi sivuille matkani aikana ja kerron palattuani radiossa vielä enemmän. Olen matkalla 28.9.–9.10.2016.

Jeesus tuli opetuslastensa luokse ja puhui heille näin: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." Matt. 28:18-20

Jeesus tuli opetuslastensa luokse ja puhui heille näin: ”Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti.” Matt. 28:18-20

 

Kansanlähetys on lähes koko historiansa ajan tehnyt työtä Etiopiassa. Työ on kantanut hedelmää. Yksi työmuoto, johon käyn tutustumassa, on raamatunkäännöstyö. Etiopiassa on monia kieliryhmiä ja raamatunkäännöstyön tarve on ilmeinen. Raamatunkäännöstyö on pitkäjänteistä työtä, joka kestää vuosia,  Vuosien panostus kuitenkin palkitaan, kun saamme käsiimme työn hedelmää ja voimme vapauttaa sen jatkamaan kasvuaan.

Lentopäivät ovat toisinaan pitkiä, tänään aamuvarhaisesta yli puolen yön.

Tänään on matkapäivä, kuten otsikko kertoo: Kuopio–Istanbul–Addis Abeba. Otsikko sisältää kertomuksen, se kertoo kolmesta kaupungista, kolmesta maasta. Mitä kaikkea kertomukseen kätkeytyy, on paljon siitä kiinni, mitä kaikkea Jumala sallii meille avautua. Uutisista paremman kuvan vieraasta paikasta saamme, jos meillä on mahdollisuus vierailla paikassa ja tutustua ihmisiin.  Koen olevani siunattu, kun saan matkata vierailemaan toisten luo.

Keväisen Berliini-Ateena juttumatkan jälkeen onnellinen, mutta väsynyt matkaaja jaksoi vielä peukuttaa selfiessä.

 

Tähän asti olen blogannut matkalta, ja jos Herra suo, bloggaan perjantaina siitä, miten Etiopia on matkaajan ottanut vastaan. Siihen asti kutsun sinut aivan toisaalle, Siperiaan, alle linkitetyn radiojutun myötä.

Kuuntele: Oppia Siperiasta Aitamäkien seurassa, Venäjä, Novosibirsk ja Omsk 2015

Veijo Olli

Artikkelin kirjoittaja Veijo Olli on Kansanlähetyksen radio- ja tv-työn koordinaattori. Tutustu Veijoon ja tilaa hänen rukouskirjeensä tästä linkistä.

Lue tämän matkan ensimmäinen blogi-kirjoitus tästä.

Lahjoittamalla tämän artikkelin työhön tuet Veijo Ollin matkaa Etiopiaan. Matkan aikana kerätään matariaalia, jonka avulla suomalaisille kerrotaan lähetystyöstä Etiopiassa.

Etiopia


Tallenna