Kansanlähetyksen kummilapsityön kautta suomalaiset kummit voivat auttaa vähävaraisia lapsia Etiopiassa. Avun piirissä on tällä hetkellä neljässä kaupungissa yhteensä jo liki

Kummilapsitoiminta Afrikassa
Projektikoordinaattori Tania Lehtinen (keskellä) puolisonsa Mika Lehtisen sekä sosiaalityöntekijä Tarigua Mohammedin kanssa.

Kummilapsitoiminta luo hyvän elämän edellytyksiä

Kansanlähetyksen kummilapsityön kautta suomalaiset kummit voivat auttaa vähävaraisia lapsia Etiopiassa. Avun piirissä on tällä hetkellä neljässä kaupungissa yhteensä jo liki 450 lasta.

Aluekoordinaattori Anne Tuovinen vieraili Etiopiassa kesällä 2017. Näin Anne kertoi tunnelmista matkaltaan:

Kummilapsitoiminta Sokorussa

Aamu on valjennut viileänä Addis Abebaa ympäröivällä ylänköalueella, mutta kilometrien taittuessa matkallamme kohti Jimmaa aurinko nousee ripeämmin kuin mihin olen tottunut. Aamupäivällä Sokoruun saapuessa on jo kuuma.

Kansanlähetyksen kummilapsityön projektikoordinaattori Tania Lehtinen johdattaa minut reippain askelin epätasaisen maaston yli kohti hymyilevää etiopialaista miestä. Hän on Naol Elias, Sokorun kummilapsiprojektin paikallinen päällikkö.

Naol vie meidät pieneen mutta siistiin toimistoonsa, jonka seinät on päällystetty kummilapsityön periaatteilla, tavoitteilla ja lasten valokuvilla. Hän kertoo silmin-nähden ylpeänä, mitä kaikkea kummilapsityön piirissä olevat 110 Sokorun lasta ja heidän perheensä tästä hyötyvät ja oppivat.

Tukea elämän eri osa-alueilla

Projektin piiriin valitut lapset voivat käydä koulua ilman painetta ryhtyä alaikäisenä hankkimaan elatusta itselle ja perheelle – jos perhettä onkaan. Heidän terveyden-tilansa tarkastetaan säännöllisesti ja sairauksiin annetaan hoitoa. He oppivat tekemään hyviä valintoja ja rohkaistuvat toteuttamaan unelmiaan.

Erityistä huomiota saavat tytöt, jotta he ymmärtäisivät oman arvonsa, koulunkäynnin merkityksen ja omat mahdollisuutensa hyvään elämään. Suru häivähtää Naolin silmissä, kun hän kertoo, että usein vaikeinta on selittää asiat lasten huoltajille. Kummilapsityön kasvatustehtävä on laaja eikä se rajoitu lapsiin.

Sokorun kylän olkikattoisia pyöreitä majoja katsellessa on ihmeellistä ajatella, että suomalaisen kummin kuukausittainen lahjoitus päätyy tänne luomaan elämän edellytyksiä etiopialaiselle lapselle.

Ilo myönteisestä muutoksesta leijuu ilmassa hiekkapölyn seassa; Etiopiassa HIV-valistus on purrut hyvin. Kun tämä aidsin orvoksi jättämä sukupolvi saadaan jaloilleen terveenä, koulutettuna ja oman arvonsa ymmärtävänä, katastrofi on estetty. Elämä voittaa.

Anne Tuovinen

Kansanlähetyksen videojoulukalenterin tämän päivän luukusta voit katsoa etiopialaisen kummilapsen haastattelun. Video on taltioitu kesällä Sokorussa.

Kansanlähetyksen kummilapsityön piirissä on Etiopiassa yhteensä noin 450 lasta.
Heidän perheidensä kautta työn vaikutus ulottuu paljon laajemmallekin. Voit liittyä Kansanlähetyksen kummityön kannatusrenkaaseen. Renkaan jäsenten lahjoittamat varat käytetään lasten yllättäviin sairaanhoitokuluihin, virkistystoimintaan ja etiopialaisten projektityöntekijöiden palkkaukseen.

Jos haluat jonotuslistalle saadaksesi oman kummilapsen, ota yhteyttä Anne Tuoviseen puhelimitse (044 4477 820) tai sähköpostilla (muotoa etunimi.sukunimi@sekl.fi).

 

Lahjoita tähän työhön: