Veijo Olli Kirjoittaja tuottaa ja toimittaa Kansanlähetyksen radio-ohjelmia Radio Deihin ja avaimia.net-sivustolle. Keväinen ja lämmin päivä Ryttylän Lähetyskeskuksessa kääntyy iltapäivän

Fery Kozma (vas.) ja Géza Endreffy juutalaistyön konferenssissa Kiovassa keväällä 2014. Kuva Juhani Koivisto

Kuinka evankeliumille löytyy tilaa?

Veijo Olli
Kirjoittaja tuottaa ja toimittaa Kansanlähetyksen radio-ohjelmia Radio Deihin ja avaimia.net-sivustolle.

Keväinen ja lämmin päivä Ryttylän Lähetyskeskuksessa kääntyy iltapäivän puolelle. Kesäkuun Lähetysavainohjelmien nauhoitukseen on enää kymmenen minuuttia, kun vielä viimeistelin ohjelmaan tulevaa Feri Kozman haastattelua. Kozma asuu Unkarissa ja aluekoordinaattori Juhani Koivisto tapasi hänet Ukrainassa, Kiovassa huhtikuun lopussa. Duppaan Juhanin tekemän haastattelun Suomeksi.

Kozma toimii Cristian Witness to Israel -järjestössä, joka pyrkii kohtaamaan Unkarin juutalaisia muun muassa ystävyysevankelioinnin kautta.

”Kohtaamme erilaisissa tilanteissa ja tapahtumissa – synagogassa, heprean kielen kursseilla tai muilla luennoilla. Ystävyyden kautta on mahdollisuus jakaa evankeliumia.” Feri Kozma kertoo haastattelussa.

Mietin, kuinka onkaan ilo kuulla jonkun suusta jotain sellaista joka on oikeastaan itsestään selvää, mutta muuttuu syväksi viisaudeksi ja hyväksi ohjeeksi tullessaan riittävän kaukaa. ”Ystävyyden kautta on mahdollisuus jakaa evankeliumia”.

Yhteisen mielenkiinnon äärellä

Taannoin kipuilin kovasti ajankäyttöni suhteen. Koin, että pikkuhiljaa ihmissuhteet, ajankäyttö ja kaikki muovautuvat niin, etten juuri vietä aikaa niiden kanssa, jotka eivät Jeesusta kenties vielä tunne. Nyt kipu on hieman helpottanut, liityin kuntosalin jäseneksi ja vietän viikoittain tunteja minulle tuntemattomien kanssa yhteisen mielenkiinnon äärellä. Rukouksena on, että voisi ystävystyä ja siten aukeaisi mahdollisuus jakaa syvempiä ajatuksia, jopa evankeliumia – sanoohan evankeliumin asialla oleva Feri Kozma Lähetysavain haastattelussa ”Ystävyyden kautta on mahdollisuus jakaa evankeliumia”.