Kansanlähetyksen raamattukouluttaja, TT Vesa Ollilainen.

Opetustyö: Vesa Ollilainen

Vuonna 1996 evankelista Kalevi Lehtinen puhui Nuorten Kesässä. Viikonlopputapahtuman viimeisessä tilaisuudessa hän kutsui nuoria Jumalan valtakunnan työhön. Yhtenä monista minäkin uskaltauduin kävelemään Lahden urheiluhallin etuosaan. Sen jälkeen ei ole ollut tarvetta katsoa taaksensa.

Työ Jumalan valtakunnan palveluksessa on vienyt pieniin ja suuriin tehtäviin. Murrosikäisenä opin kantamaan vastuuta Kansanlähetyksessä. Sittemmin minut on kutsuttu palkalliseksi työntekijäksi.

Nykyään toimin Kansanlähetysopistolla Ryttylässä linjavastaavana. Kierrän julistustyössä Suomea ja ulkomaita. Päivät opistolla ovat monipuolisia: opettamista, ohjaamista, sielunhoitoa ja kaikkea muuta sulassa sekamelskassa. On palkitsevaa nähdä, miten Raamatun sana aukeaa ja muuttaa ihmistä. Hän kysyy samoja kysymyksiä iästä tai maasta riippumatta. Siksi Raamatun ajattomat totuudet valloittavat sydämet minne tämä sana vain eteneekin.

Evankeliumin puolesta

Näkyni on yksinkertainen: haluan juurruttaa ihmiset – erityisesti nuoret ja nuoret aikuiset – evankeliumiin niin, että he osaavat todistaa siitä ja puolustaa sitä. Evankeliumi on Jumalan voima sekä pelastukseen että pyhitykseen (Room. 1:16). Elämäni on ollut aina lapsesta saakka pitkä tutustumismatka evankeliumiin, ja opittavaa riittää vieläkin.

Koska yksin evankeliumi tuo meille pelastuksen, on tämä evankeliumi vietävä eteenpäin. Meitä jokaista kutsutaan todistamaan Jeesuksesta. Jälkikristillisessä maailmassa tämä evankeliumi kyseenalaistetaan monin tavoin. Siksi sitä on myös puolustettava.

Pidän Raamatun opettamisesta ja evankeliumin julistamisesta. Yhtä hienoa on valmisteluvaiheessa paneutua aiheeseeni lukemalla siitä mitä vain ehdin. Koen kutsumuksekseni myös kirjoittamisen.

Koulutukseltani olen teologian tohtori ja pastori. Perheeseen kuuluvat vaimo ja kolme lasta.

Tilaa tämän sivun oikeasta reunasta rukouskirjeeni ja saat ajankohtaisia kuulumisia työstäni.

Rukoilethan Kansanlähetyksen raamatunopetuksen puolesta. Tämän sivun oikeasta reunasta pääset myös tukemaan tekemääni työtä taloudellisesti.

Kiitos, että olet mukana!

Vesa

Nettikirjakaupasta voit tilata kirjoittamiani kirjoja:

Jeesuksen ihmeteot
Jeesuksen vertaukset
Elämä ja evankeliumi