Nuorten Maailman tapahtumavastaava: Kerttu Pentikäinen

Toimin tapahtumavastaavana Kansanlähetyksen nuorisotyöllä, Nuorten Maailmalla. Vastaan Haaste-leirin, Quiet Action –tapahtuman, Life-leirin ja Nuorten Kesä –festareiden suunnittelusta, kehittämisestä, organisoimisesta ja markkinoinnista.

Osa työajastani uppoaa Nuorten Maailman nettisivuihin. Omien tapahtumien infot ja ilmoittautumislomakkeet täytyy miettiä läpi, lisäksi päivittelen tapahtumakalenteriamme ja yritän muistaa hoitaa nuorten tapahtumat myös SEKL:n sivujen kalenteriin. Siinä sivussa räpiköin myös sosiaalisen median alati muuttuvassa maailmassa ja oikoluen jonkin verran erilaisia tekstejä.

Katson myös Nuorten Maailman Ryttylän toimiston perään. Meillä on ihmeellinen kyky kadottaa omat tavaramme ja löytää nurkista pyörimästä mystisiä ei-kenenkään esineitä. Jokin aika sitten pöydälleni palasivat sakset, jotka olivat olleet teillä tietymättömillä kolmisen vuotta! Se oli hieno hetki. Kannattaa nimikoida! Tärkeimmät tapahtumatavarat hamstraan työhuoneeseeni, jotta voin vahtia niitä haukan lailla.

Tapahtumissa ohjaan nuorisotyölinjan ja kesätiimin opiskelijoita yhdessä heidän linjavastaavansa kanssa. Ilman opiskelijoita emme pystyisi järjestämään näin isoja leirejä. Tapahtumissa opiskelijat saavat etsiä omia lahjojaan kokeilemalla erilaisia vastuita, opetella työelämän pelisääntöjä ja kristillistä nuorisotyötä sekä kasvaa ryhmän jäseninä. Yleensä meillä ei kaikki mene niin kuin Strömsössä, mutta se on sen arvoista. Pitää antaa rohkeasti vastuuta, että on kasvunvaraa!

Tässä työssä motivoivaa on se, että pääsee rakentamaan sulavasti soljuvia muurahaispesiä. Paras kiitos tapahtumassa on jonkun ulkopuolisen hämmentynyt kysymys: ”Mitä sä siis teet täällä?”. Jos työssä onnistuu, niin leirin liukuhihna rullaa sujuvasti ja suurin osa vastuunkantajista, opiskelijoista ja tavaroista loksahtaa kukin omalle paikalleen ilman suurempaa draamaa. Silloin vaikuttaa kieltämättä siltä, että tapahtumavastaava itse on tapahtuman kannalta tarpeeton lisäosa.

Tämän sivun oikeasta laidasta löytyy linkki kuulumiskirjelistalleni. Laitan sitä reittiä muutaman sähköpostin vuodessa. Ripeämmin päivittyviä työkuulumisia, rukouspyyntöjä, stressejä ja onnistumisia voit seurata Facebookissa; etsi sieltä Kertsi Tapahtumavastaava ja laita kaveripyyntö tulille.

Oikeasta laidasta löytyy myös raha-asiaa. Työni aiheuttaa Kansanlähetykselle kuukausittaisia menoja palkkani muodossa. Näihin palkkakuluihin voi lahjoittaa seuraamalla oikean reunan ohjeita!

Kertsi