Kuva: Jenniina Nummela

Nuorisotyölinjan linjavastaava Laura Järvinen

Olen saanut kasvaa koko elämäni Kansanlähetyksen vaikutuspiirissä. Alle kouluikäisenä kuljin vanhempieni kanssa Helsingissä ystäväilloissa, alakouluikäisenä osallistuin Ryttylässä lastenleireille, kesäkuussa 1998 osallistuin Kansanlähetyksen ykkösriparille ja sen jälkeen tiistai- ja perjantai-illat kuluivat Ryttylän DOKissa (silloisissa Kansanlähetyksen nuortenilloissa). Ensimmäinen kesätyöpaikkani oli Lähetyskeskuksen kiinteistöllä ja vuonna 2007 olin ensimmäistä kertaa vetäjänä Kansanlähetyksen riparilla.

Kansanlähetys on minulle rakas, mutta vielä rakkaampi on Jeesus Kristus, johon olen saanut Kansanlähetyksen kuvioissa juurtua. Uskon ja luotan, että hän itse on johdattanut minut Kansanlähetysopistolle nuorisotyölinjan linjavastaavaksi. Tällä paikalla saan palvella häntä ja olla kutsumassa muitakin hänen opetuslapsikseen.

Nuorisotyölinja on yksi Kansanlähetysopiston pitkistä opintolinjoista. Opinnot koostuvat pääosin käytännön hommista Kansanlähetyksen nuorisotyössä. Nuorisotyölinjalaiset valmistelevat ja toteuttavat leirejä ja tapahtumia yhdessä Nuorten Maailman työntekijöiden kanssa. Vierailemme Kansanlähetyspiireissä tutustumassa paikalliseen junnu- ja nuorisotyöhön. Tämän lisäksi opiskelijat saavat teoriaopetusta kristillisestä nuorisotyöstä ja osallistuvat joillekin raamattu- ja apologialinjan luennoille. Nuorisotyölinja varustaa ja innostaa opiskelijoita kantamaan vastuuta seurakunnassa ja kristillisissä järjestöissä, ei välttämättä vain nuorisotyössä vaan, kaikissa tehtävissä, jotka heitä kiinnostavat ja joissa heidän lahjoilleen on käyttöä. Nuorisotyölinja on tarkoitettu niille nuorille ja nuorille aikuisille, jotka haluavat olla mukana viemässä ilosanomaa Jumalan rakkaudesta, anteeksiannosta ja iankaikkisen elämän toivosta lapsille ja nuorille.

Minun tehtäväni on suunnitella nuorisotyölinjan opintoja, markkinoida linjaani sekä ohjata ja opettaa opiskelijoita. Haluan luotsata nuorisotyölinjaa niin, että opiskelijani saavat etsiä, löytää ja kokeilla Luojan heille suomia lahjoja, kokeilla rajojaan, onnistua ja epäonnistuakin turvallisessa ja armollisessa ympäristössä. Rohkaisevan ja rakentavan palautteen antaminen kuuluu sekin tehtäviini.

Nuorisotyölinjan linjavastaavan tehtävien lisäksi opetan muilla opiston linjoilla sekä nuortenleireillä ja -tapahtumissa. Aimo annos työajastani kuluu myös opiston viranomaisraportointiin ja muuhun viralliseen paperinpyöritykseen.

Jos haluat kuulla nuorisotyölinjan ja muun työni kuulumisia, voit tilata uutiskirjeeni klikkaamalla sivulla olevaa linkkiä. Mikäli haluat tukea työtäni taloudellisesti kerran tai kuukausilahjoittajana onnistuu sekin sivulla olevan painikkeen kautta.

Jos kiinnostuit nuorisotyölinjasta tai haluat olla muissa asioissa yhteydessä, minut tavoittaa sähköpostilla etunimi.sukunimi@sekl.fi tai puhelimitse 044 4477 805.

Voit tukea tätä työtä kertalahjoituksella tai ryhtyä kuukausilahjoittajaksi antamalla tiedot oikeasta laidasta aukeavaan lomakkeen kenttiin.  Kertalahjoituksessa, erillisenä tilisiirtona suoraan pankkiin,  tilinumero on FI83 8000 1501 5451 08 ja viite 30957