Kotimaisen ja ulkomaisen työn osasto

Kansanlähetys on toiminut Suomen kirkon sisällä pian viisikymmentä vuotta. Olemme maallikkoliike, joka antaa ystäville mahdollisuuden aktiiviseen toimintaan. Palkattujen työntekijöiden lisäksi meillä on joukko sopimusperusteisia julistustyöntekijöitä, jotka palvelevat lahjoillaan piireissä ja valtakunnallisessa työssämme. Tänä vuonna puhujavalmennuskurssiltamme valmistui noin 30 nuorta aikuista, jotka saivat valmiuksia käyttää lahjojaan piirijärjestöjen julistustyössä.

Kotimaisen ja ulkomaisen työn osastolla hoidamme nimensä mukaisesti sekä kotimaantyön että lähetystyön asioita. Lähetystyöntekijöitä meillä oli vuoden 2014 lopussa 68. Vuonna 2014 nimikkosopimuksia oli 235 seurakunnan kanssa yhteensä 322.

Mediatyö

Kansanlähetys on vuoden jokaisena päivänä Radio Dein taajuudella opettamassa Raamattua ja pitämässä esillä lähetystyön näköaloja. Kansanlähetyksen tuottamia radio-ohjelmia kuuntelee radion kautta viikoittain yli 100 000 kuuntelijaa.

Avaimia.net on Kansanlähetyksen kanava netissä. Sivusto palvelee eri mobiililaitteilla ja antaa mahdollisuuden sisällön jakamiseen sosiaalisen median kautta.

Café Raamattu -televisio-ohjelmia toteutetaan yhteistyössä TV7:n kanssa. Ohjelmat ovat nähtävissä television lisäksi Avaimia.net-osoitteessa Kansanlähetyksen kanavalla netissä.

Tapahtumat

Pidämme Kansanlähetysopistolla Ryttylässä esillä lähetystyötä ja ajankohtaisia teemoja myös tapahtumissa. Talvella järjestämme Maahanmuuttajateemaan liittyvän koulutusviikonlopun teemalla Kulttuurien törmäys vai kohtaaminen. Keväällä ovat Idäntyönpäivät ja Missioforum. Kesä on vilkasta aikaa. Silloin on muun toiminnan lisäksi myös Kansanlähetyspäivät. Syksyllä tulossa on Israel-tapahtuma sekä erilaisia tapahtumia perheille.

Nuorten Maailma

Kansanlähetyksen nuorisotyö, Nuorten Maailma, järjestää valtakunnallisia tapahtumia ja leirejä, koulutusta, kouluvierailuja sekä säännöllistä viikko-toimintaa eri-ikäisille lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille ympäri Suomea. Keskeistä kaikessa toiminnassamme on Raamattu, nuorten innostaminen ja aktivoiminen sekä lähetystyön esillä pitäminen. Ohjaamme lapsia ja nuoria elämään kristittyinä uskoa todeksi omassa asuinympäristössään, koulussaan, opiskelupaikallaan ja harrastuksissaan.
Kansanlähetyksen nuorisotyöstä voi lukea lisää osoitteessa http://nm.fi/
sekä http://kolmekohtaamista.com/.

Juniorityö

Kansanlähetysopistolla järjestetään useita leirejä eri-ikäisille lapsille. Leireille osallistuu vuosittain satoja lapsia eri puolilta Suomea.

Koko perheelle suunnattuja tapahtumia ovat Koko perheen raamattuloma sekä Paras Perintö -tapahtuma. Näiden lisäksi muutamaan aikuisten tapahtumaan järjestetään lapsille lastenhoitoa ja lastenohjelmaa.

Lisäksi tuotamme opetusmateriaalia piirien ja seurakuntien käyttöön.

Tietoa Kansanlähetyksen juniorityöstä löytyy verkkosivuilta osoitteesta www.donkki.net.

Kiitollisuus tuesta

Yhteistyö paikallisten seurakuntien kanssa on vilkasta ja rakentavaa. Ilman seurakuntien ja lähetysystäviemme rukouksia ja taloudellista tukea työmme ei olisi mahdollista.

*Tule mukaan tukemaan työtämme rukouksin ja taloudellisesti. Liity tukirenkaaseemme oikealla olevasta sivupalkista tai mobiilissa sivun alhaalta. Tervetuloa!

Kotimaisen ja ulkomaisen työn osaston väki