Juniorityön vastaava Iida Hovi

Moikka, olen Kansanlähetyksen juniorityön vastaava.

Unelmoin siitä, että voin olla tukemassa, rohkaisemassa ja varustamassa nykyisiä Kansanlähetyksen ja seurakuntien juniorityön vastuunkantajia ja työntekijöitä sekä yhdessä heidän ja teidän esirukoilijoiden kanssa moninkertaistamaan tämän nykyisen upean lapsi-, juniori-, Donkkis Big Night- ja Donkkis -kerhotyön, jotta kaikki Suomen 350 000 alakouluikäistä lasta saavat kuulla Jeesuksen rakastavan heitä ja vahvistua uskossaan toisia palvelevaksi Jeesuksen opetuslapseksi.

Olen luonteeltani toisten rohkaisija ja innostaja. Sydämeni iloitsee aina, jos voin olla jossakin avuksi ja palvella. Rakastan yhdessä tekemistä, asioiden kehittämistä ja uusien ideoiden keksimistä asioiden ja ongelmien ratkaisemiseksi ja kehittämiseksi. Pidän valtavasti ihmisistä, ja nautin olla lasten ja junnujen seurassa ja viettää aikaa heidän kanssaan. Rakastan myös kauniita asioita, hyvää ruokaa ja monipuolista liikkumista ja niitä hetkiä, kun voin rauhassa hiljentyä lukemaan raamattua tai muuta hyvää kirjallisuutta.

Koulutukseltani olen lapsi – ja perhetyöntekijä sekä liikunnanohjaaja (AMK). Kansanlähetykseen tutustuin vuoden 2010 Kansanlähetyspäivillä Lahdessa, jossa vastasin seurakunnan lastenohjaajana päivien lastenohjelmasta. Se oli merkittävä ja todella innostava sekä rohkaiseva kokemus, jonka kautta tulin mukaan Kansanlähetyksen toimintaan. Vuonna 2011 minut kutsuttiin vakituiseen nuorisosihteerin tehtävään Päijät- Hämeen Ev. lut. Kansanlähetykseen, jossa palvelin 6 vuotta, minkä jälkeen minut kutsuttiin juniorityön vastaavan tehtävään 2017 syksyllä.

Mielessä on ollut vahvasti Jeesuksen sanat: ”Ei Ihmisen Poikakaan tullut palveltavaksi, vaan palvelemaan ja antamaan henkensä lunnaiksi kaikkien puolesta.” Mark. 10:45

Tätä raamatunjaetta olen miettinyt hahmotellessani uutena juniorityön vastaavana paikkaani, tehtävääni ja työnkuvaani. Kiteyttäisin sen näin: Olen junnutyön palvelija!

Tahdon palvella, tukea ja rohkaista lapsi- ja juniorityötä tekeviä työntekijöitä ja vapaaehtoisia seurakunnissa ja Kansanlähetyspiireissä ympäri Suomea. On tärkeää, että juniorityötä tekevillä on hyvää materiaalia käytössä. Niinpä tuotan, kokoan ja koordinoin, että juniorityötä tekevillä käytössä on hyvää raamattuopetus- ja toimintamateriaalia laadukkaan kristillisen junioritoiminnan toteuttamiseen lasten parissa. Pidän yhteyttä juniorityöntekijöihin ja vapaaehtoisiin Kansanlähetyspiireissä ja seurakunnissa. Käyn tarpeen ja pyyntöjen mukaan ympäri Suomea kouluttamassa lasten ja junioreiden raamatunopettamisesta, Donkkis Big Night, Donkkis –kerho, leiri- ja pyhäkoulutoiminnan järjestämisestä seurakunnissa ja Kansalähetyspiireissä.

Kun mietin miten voisin kiteyttää Kansanlähetyksen junnutyön tavoitteen, mieleen nousi sanaleikki: Kansanlähetyksen junnutyön eli KJ:n tavoitteena on JK eli Jeesus Kristus; hänen armostaan kertominen jokaiselle junnulle.

Tule mukaan! Voit kuulla lisää Iidan työstä ja tilata tämän sivun oikeasta reunasta hänen uutiskirjeensä, jossa on ajankohtaisia kuulumisia ja rukousaiheita. Lähde mukaan Iidan lähettäjätiimiin oikealla olevasta sivupalkista tai mobiilissa alhaalta.

Voit tukea tätä työtä kertalahjoituksella tai ryhtyä kuukausilahjoittajaksi antamalla tiedot oikeasta laidasta aukeavaan lomakkeen kenttiin.  Kertalahjoituksessa, erillisenä tilisiirtona suoraan pankkiin,  tilinumero on FI83 8000 1501 5451 08 ja viite 30766

Ota yhteyttä: iida.hovi(at)sekl.fi, 050 4662600

Lisätietoa Kansanlähetyksen juniorityöstä löytyy verkkosivuilta osoitteesta www.donkki.net