Aluekoordinaattori Anssi Savonen

Sanotaan, että ensimmäinen vuosi hautajaisten jälkeen on vaikein. Vuosi sitten meidän perheelle selvisi, että emme pääse palaamaan lähetystyöhön Japaniin. Uskon, että raskain vaihe luopumisessa on jo takanapäin, mutta prosessoitavaa on edelleen. Iloinen asia on kuitenkin, että vaikka menetinkin lähetyskentän, Jumalan valtakunnan työtä en menettänyt. Siitä koen suurta kiitollisuutta Jumalalle. Aloitin maaliskuun alussa Kansanlähetyksen aluekoordinaattorina. Vastuualueinani ovat Viron työalue sekä kotimaantyö.

Kuukauden perehdyttyäni olen huomannut, että kotimaantyön aluekoordinaattorina saan olla monenlaisissa hommissa mukana. Periaatteessa kaikki mikä liittyy kotimaahan ja Kansanlähetykseen liittyy minun työhöni. Tekemisen tarvetta on vähän joka suuntaan, mutta rukous on, että voisin joka päivä olla oikealla paikalla.

Kun olin lähetystyössä Japanissa, aloitin kielikoulun jälkeen haasteellisen seurakuntatyön. Kaikkien raamattuopetusten, saarnojen ja toimintapiirien valmistelut tuntuivat lähes ylivoimaiselta taakalta uudella vieraalla kielellä. Kun mietin, miten kaikesta selviäisin, kokenut lähetti antoi yhden neuvon: rukoile. Ihmisellä on kiusaus ottaa Suuressa mukana -työ omiin käsiin. Se on hyvin inhimillistä, mutta Jumala kutsuu meitä jättämään kokonaisvastuun Hänelle.

Sydämeni palaa sille, että mahdollisimman moni ihminen saisi elää elämäänsä lähellä Jumalaa. Hän on antanut ja antaa merkityksen ihmisen elämälle.  Se ei ole kertaluontoista. Jumala tekee uudistavaa ja muuttavaa työtä. Armo on koko ajan uusi ja todellinen.

Koen, että Kansanlähetys on kutsuttu välikappaleeksi Jumalan ja ihmisten kohtaamisessa. Jumala käyttää työssään monenlaisia ihmisiä. Kenenkään ei tarvitse tulla joksikin muuksi, vaan jokainen on Jumalan käytössä arvokas juuri sellaisena kuin on.

Liity nyt Anssi Savosen lähettäjärenkaaseen tämän sivun oikealta reunalta tai mobiilissa alhaalta. Anssin työtä voit seurata hänen blogistaan.
etunimi.sukunimi at sekl.fi
044 447 7822