Kai Niemelä Kirjoittaja on Etelä-Pohjanmaan KL:n piirijohtaja. Olemme aloittaneet pienimuotoista ihmisten kohtaamista Vaasan torilla perjantaisin. Aloitamme Lähetyskodillamme klo 16.00 rukouksella

Kohtaamispaikka torilla

Kai Niemelä
Kirjoittaja on Etelä-Pohjanmaan KL:n piirijohtaja.

Olemme aloittaneet pienimuotoista ihmisten kohtaamista Vaasan torilla perjantaisin. Aloitamme Lähetyskodillamme klo 16.00 rukouksella ja keittelemme samalla termospulloon kahvia ja noin klo 17.00 paikkeilla olemme valmiit ihmisten kohtaamiseen kahvikupposen kera.

Tavoitteenamme on kohdata ihmiset Jumalalle äärettömän rakkaina ihmisinä, ei evankelioimisobjekteina. Emme siis lähesty heitä traktaatti tai Jeesus etunenässä, vaan pyrimme kohtaamaan heidät kanssakulkijoina ja kuulemaan, miten heidän viikkonsa on sujunut. Aika nopeasti päädymme kuitenkin kertomaan, että olemme hengellisillä asioilla liikenteessä, koska monet haluavat kuulla syyn ilmaiseen kahviin.

Viimeiseltä kerralta jäi erityisesti mieleen kohtaaminen erään pariskunnan kanssa. Nainen ihmetteli kovasti, miksemme aloita uskon ”tuputtamista” heille. Sellaiseen tyyliin he ovat kuulemma uskovaisten kanssa tottuneet. Kerroin, että olemme hieman erilaisella lähtökohdalla liikenteessä, mutta jos tahdot, niin kyllä me kovasti Jeesustakin kehutaan. Tuo keskusteluhetki päättyi lopulta siihen, että saimme lyhyesti rukoilla heidän puolestaan: kantaa Isän eteen rukousaiheet ja pyytää heidän elämäänsä Isän siunaavaa kosketusta. Jeesus oli läsnä Henkensä kautta ja silmäparit kostuivat Isän rakkaudesta.

On mahtavaa, että paperimukillinen kahvia antaa mahdollisuuden olla Suuressa mukana!

Lue lisää:
epkl.sekl.fi
kohtaamisiajumalankanssa.blogspot.fi
twitter.com/Kai_Niemela