Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen liittohallitus on valinnut Kansanlähetyksen apulaislähetysjohtajaksi Tammelan seurakunnan kirkkoherra Teijo Peltolan. Peltola aloittaa Kansanlähetyksen palveluksessa 1.5.2016. Teijo Peltola

Kirkkoherra Teijo Peltola on valittu Kansanlähetyksen apulaislähetysjohtajaksi

Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen liittohallitus on valinnut Kansanlähetyksen apulaislähetysjohtajaksi Tammelan seurakunnan kirkkoherra Teijo Peltolan. Peltola aloittaa Kansanlähetyksen palveluksessa 1.5.2016.

Teijo Peltola on työskennellyt Tammelan seurakunnan kirkkoherrana kuuden vuoden ajan. Hänellä on lähetystyökokemusta Senegalista, jossa hän toimi 11 vuotta lähetys- ja kehitysyhteistyön tehtävissä. Peltola on myös Wycliffe Raamatunkääntäjät ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Kansanlähetys on tullut tutuksi Peltolalle 1980-luvun lopulla. Hän oli yhden talven Kansanlähetyksen Englannin talvitiimissä tavoittamassa Intiasta tulleita maahanmuuttajia. Peltola toimi myös vuoden Kansanlähetyksen aktiovastaavana. Seurakuntatyössä yhteistyö Kansanlähetyksen ystävien kanssa on ollut säännöllistä.

Kansanlähetyksen nykyinen apulaislähetysjohtaja Jukka Kallioinen on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle syksyllä 2016. Kansanlähetyksen lähetysjohtajana jatkaa Mika Tuovinen.

Kansanlähetys (SEKL) on lähetysherätysliike, jonka 17 Kansanlähetyspiiriä Suomessa ja yksi suomenkielinen piirijärjestö Ruotsissa toimivat yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa. Kansanlähetyksellä on yhteensä 176 työntekijää, joista ulkomaantyössä on 68 työntekijää 15 työalueella. Järjestön tunnuksena on ”Evankelioikaa kansa evankelioimaan kansoja”.


P.S. Kansanlähetys suosittelee jouluksi: Suuri joukko hyvän mielen lahjoja.