Kun missioilloissa Kansanlähetyspäivillä teltta täyttyy, niin ihmisten mukana se täyttyy elämän koko mahdollisesta kirjosta. Paikalla ei ole ”parempia” ihmisiä tai

Olen Ilkka Päiväsaari ja toimin Hämeen Kansanlähetyksen piirijohtajana. On hienoa, saada tehdä työtä ystäväjoukon kanssa. Kuva Annina Mannila

Elämän koko kirjo on läsnä Kansanlähetyspäivien missioillassa

Kun missioilloissa Kansanlähetyspäivillä teltta täyttyy, niin ihmisten mukana se täyttyy elämän koko mahdollisesta kirjosta. Paikalla ei ole ”parempia” ihmisiä tai kristittyjä. Raamatulle, kristittyjen pyhälle kirjalle, tällainen ajatusmalli on vieras.

Kaikki olemme erilaisia. Lähtökohtamme ja elämäntilanteemme ovat erilaisia. Jollakulla saattaa olla vaikea tilanne elämässä esimerkiksi sairauden, ihmissuhde- tai mielenterveysongelmien, talousvaikeuksien, yksinäisyyden, alkoholin tai huumeiden tähden. Silloin on helppo kuvitella, ettei kenelläkään muulla ole samanlaisia ongelmia, ei ainakaan kellään hengellisillä kesäjuhlilla käyvällä ihmisellä. Kuvitelma on väärä; teltassa on läsnä elämän koko kirjo.

Olet tulossa juhlaan mukaan – juhlaan, jossa kerrotaan, että Jumalan rakkaus ja armo Jeesuksessa on paljon enemmän, kuin voimme omasta suppeasta näkökulmastamme käsittää, ja että armo voidaan vastaanottaa ja ymmärtää henkilökohtaisesti. Voimme hetkeksi unohtaa itsemme ja keskittyä juhlimaan koko maailmalle tarkoitettua ilosanomaa.

Omassa puheessani Kansanlähetyspäivillä perjantaina missioillassa haluan kertoa sinulle ja itselleni, että olemme arvokkaita, niin kalliita, että Jumala uhrasi oman Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi. Tämän sovittavan uhrin tähden meillä on mahdollisuus päästä iankaikkiseen elämään. Ovatpa lähtökohtasi ja elämäntilanteesi millaiset tahansa, ajattelen, että juuri sinun kannattaa tulla Kansanlähetyspäiville.

Kirjoittaja on Ilkka Päiväsaari, Hämeen Ev.lut. Kansanlähetyksen piirijohtaja.

ilkka.paivasaari@sekl.fi
www.hameenkl.fi

Häme: Ilkka Päiväsaari