Tilaa Suuressa mukana -sähköpostiviesti

Suomen Ev.lut. Kansanlähetys (SEKL) on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon herätysliike ja lähetysjärjestö. Tunnuksenamme on ”Evankelioikaa kansa evankelioimaan kansoja”. Toimimme Raamatun ja luterilaisen tunnustuksen

Kansanlähetys

4e4d106fad05eb43e6e1647117430cb5-150x225Suomen Ev.lut. Kansanlähetys (SEKL) on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon herätysliike ja lähetysjärjestö. Tunnuksenamme on ”Evankelioikaa kansa evankelioimaan kansoja”.

Toimimme Raamatun ja luterilaisen tunnustuksen pohjalta.
Teemme lähetystyötä Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä, Oseaniassa ja Aasiassa.  Kerromme hyvästä uutisesta alueilla, missä Kristusta ei vielä tunneta. Tuemme jo olemassa olevien seurakuntien toimintaa. Köyhimmissä maissa toimimme paikallisten ihmisten elinolosuhteiden parantamiseksi.
Kansanlähetyksen arvot
  • Luottamus Raamattuun
  • Kaikkien oikeus evankeliumiin
  • Usko ja seurakuntayhteys
  • Yhteinen pappeus
  • Ennakkoluulottomuus ja yhteistyökyky
Kotimaasta maailman ääriin

Kerromme kotimaassa evankeliumia hengellisen elämän syntymiseksi, syventämiseksi ja vahvistamiseksi. Tavoitteena on, että ihmiset Kristuksen rakkauden vaikutuksesta lähtevät liikkeelle joko lähettäjinä tai lähtijöinä. Hengellisen herätyksen ja lähetyksen yhteys merkitsee kotimaan työn ja lähetystyön saumatonta yhteenkuuluvuutta.

Kansanlähetys toimii  Suomessa 17 piirijärjestönsä kautta. Ruotsissa toimii Ruotsin Suomenkielinen Evankelisluterilainen Kansanlähetys.

Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksellä on 72 lähetystyöntekijää jotka toimivat lähetystyössä ja kehitysyhteistyötehtävissä Aasiassa, AfrikassaEuroopassa ja Oseaniassa. Raamatunkäännöstyötä järjestö tekee Wycliffe-raamatunkääntäjien työyhteydessä. Kehitysyhteistyöprojekteja järjestöllä on Aasian ja Afrikan maissa.

Eväitä elämääsi

Kansanlähetysopisto sijaitsee Ryttylässä.  Sen kaikilla linjoilla perehdytään Raamattuun, uskomme perustaan.

Linjoilla voi syventyä myös teologiaan, lähetys- ja nuoristyöhön tai musiikkiteatteriin.  Uutena linjana aloitettiin tammikuussa 2014 English Biblical Studies Programme. Kesäaikaan opistolla on mahdollisuus opiskella Kesätiimissä ja Teatteritiimissä.  Verkkoraamattukoulussa voi opiskella kotoa käsin. Opisto järjestää myös lyhytkursseja ja kaikille avoimia kolmen päivän periodeja.

Eväitä elämään

Kansanlähetys julkaisee Uusi Tie -viikkosanomalehteä, Donkki-lehteä juniori-ikäisille yhdessä Raamatunlukijain Liiton kanssa sekä nuorten Nuotta-lehteä yhdessä Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen SLEY:n ja Opiskelija- ja koululaislähetyksen OPKO:n kanssa. Tuemme hyvää kristillistä elämää myös radio- ja televisio-ohjelmien ja kirjojen avulla. Kustannustoiminnasta huolehtii Kustannusosakeyhtiö Uusi Tie.

Tutustu Kansanlähetyksen ohjelmaan (353 kt)

Tutustu Vuosiraporttiimme:

Vuodelta 2012

Vuodelta 2011


Vuodelta 2010

Tiedostot avautuvat uuteen ikkunaan.

Lähetystyö