Etiopiassa on viime aikoina ollut entistä enemmän sisäisiä levottomuuksia ja etnisten ryhmien välisiä konflikteja. Levottomuuksien rauhoittamiseksi maan pääministeri Haile Mariam Desalegn

Kansanlähetys pyytää rukoilemaan Etiopian puolesta

Etiopiassa on viime aikoina ollut entistä enemmän sisäisiä levottomuuksia ja etnisten ryhmien välisiä konflikteja.

Levottomuuksien rauhoittamiseksi maan pääministeri Haile Mariam Desalegn julisti maahan 9. lokakuuta hätätilan kuudeksi kuukaudeksi. Suomen ulkoasiainministeriö on kehottanut Etiopiassa asuvia suomalaisia olemaan varovaisia ja tarkkaavaisia turvallisuustilanteen suhteen koko maassa.

Kaikki Kansanlähetyksen Etiopiassa olevat työntekijät ovat maan pääkaupungissa Addis Abebassa, jossa ainakin toistaiseksi on ollut rauhallista. Lähetystyöntekijät jatkavat työtään sieltä käsin.

Hätätilan johdosta Mekane Yesus -kirkko on julistanut maahan rukous- ja paastoajan.

Kansanlähetyksen johto on ilmaissut tukensa Mekane Yesus -kirkolle tänä vaikeana aikana.  Kirkon presidentti Wakseyoum Idosalle osoitetussa kirjeessä Kansanlähetys ilmaisee kiitollisuutensa siitä tavasta, jolla Mekane Yesus -kirkon johto on huolehtinut myös yhteistyöjärjestöjen työntekijöiden turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. ”Rukoilemme Etiopian kansan, sen viranomaisten, kristillisten kirkkojen ja erityisesti Mekane Yesus -kirkon johdon puolesta,” lähetysjohtaja Mika Tuovinen, apulaislähetysjohtaja Teijo Peltola sekä hallintojohtaja Mikael Halleen kirjoittavat.

Kansanlähetys pyytää Suomen kristittyjä rukoilemaan Etiopian tilanteen puolesta.

Voit antaa tukesi Kansanlähetyksen työlle Etiopiassa nettilahjoituksena tämän sivun kautta tai sivun alareunassa olevin pankkitiedoin viitteellä 6200 75004.

Lahjoita tähän työhön:


Jaa artikkeli tästä: