Matkallani Kansanlähetyksen Japanin lähettien luona huomasin pian, että olen päätynyt urheilusta innostuneeseen joukkoon. Kokoontuessamme retriittiin Hiruzeniin muutamat perheet olivat saapuneet

Urheilu ja lähetystyö
Japanin lähetit nauttivat liikunnasta! Vasemmalta: Daniel Nummela ja Arni Hukari.

Juoksemaan luterilaisen pappiskoulutuksen puolesta Japanissa

Matkallani Kansanlähetyksen Japanin lähettien luona huomasin pian, että olen päätynyt urheilusta innostuneeseen joukkoon. Kokoontuessamme retriittiin Hiruzeniin muutamat perheet olivat saapuneet paikalle etuajassa, jotta isät ehtivät tehdä kunnon pyörälenkin ennen yhteisen ohjelman alkua. Ohjelmamme tauoilla kuuntelen sujuvasti lähetystyöntekijöiden tarinoita puolimaratoneista ja siitä, miten nyt flunssan takia ei ole päässyt tekemään kunnon lenkkejä. Vähän nolottaa – täytyypä itsekin raahautua kuntosalille, kun palaan Suomeen!

Lähetystyö Japanissa

Japanin vuorimaisemissa juoksu maittaa.

Urheiluun liittyy myös Japanin lähettiemme uusin aluevaltaus: Japanin maaperällä järjestettävä Kunniakierros-juoksu. Idean isä Daniel Nummela kertoo: ”Lähetit saavat monia erilaisia vastuita; itse olen ollut Kansanlähetyksen edustajana Koben luterilaisen teologisen seminaarin varainhankintatyöryhmässä. Siellä ideoitiin, millaisia varainhankintatempauksia voisi tehdä, eikä itselläni tuntunut olevan mitään tuotavaa siihen pöytään. Silloin tuli mieleen, että liikunta ja urheilu voisi olla yksi keino.”

Daniel Nummela muisti, että suomalaisissa urheiluseuroissa on tavallista järjestää Kunniakierros-juoksuja, joissa kierretään rataa tunnin ajan, ja ennalta sovitut sponsorit maksavat tukea oman juoksijansa etenemien kierrosten lukumäärän mukaan. Tämä idea oli muille varainhankintatyöryhmän jäsenille aivan uusi.

Ajatuksen toteuttaminen ei kuitenkaan ollut aivan yksinkertaista. Norjalaisen lähetysjärjestön edustaja kylläkin oli ajatellut samantapaista tapahtumaa ja innostui heti. Japanilaisille ajatus oli aluksi liian uusi ja vieras, mutta ajan kanssa asiasta innostuneet tahot muodostuivat enemmistöksi.

”Olemme nyt vuoden verran suunnitelleet tapahtumaa neljän hengen työryhmässä ja vielä on kuukausi aikaa saada se toteutumaan 26.11. klo 7.00 Suomen aikaa. Kantavana ajatuksena on toive siitä, että kirkoissa voitaisiin jatkossakin julistaa Jumalan Sanaa. Kunniakierroksemme tuella Koben luterilainen teologinen seminaari kouluttaa pappeja. Sen takia kannattaa juosta,” Daniel Nummela sanoo.

Urheilulähetystyö

Tempauksen japaninkielinen esite näyttää tältä.

Valmistelutyöryhmän toinen suomalaisjäsen on Kansanlähetyksen lähetti Arni Hukari. Hän innostui ajatuksesta itse ja uskoo, että monet muutkin innostuvat ja haluavat liittyä tukijoukkoihin. ”Tällainen varainhankintamenetelmä on hauska ja erilainen. Tukijat voivat lähteä tähän hyvillä mielin ja hymyssä suin. Toivon, että omat seurakuntalaiseni Japanissa ja ystävät Suomessa innostuvat tukemaan tempaustamme ja myös seuraamaan itse juoksua live-seurantamme kautta.”

Kansanlähetyksen Japanin läheteistä Kunniakierros-juoksuun pappiskoulutuksen hyväksi osallistuvat Arni Hukari, Mari ja Daniel Nummela, Lauri Palmu ja Ulla Pendolin. Tapahtuman taustajoukoissa kortensa kekoon kantaa myös Asako Palmu.

Kansanlähetyksen lähetystyöntekijät Japanissa

Kansanlähetyksen lähettejä yhteislenkin jälkeen.
Vasemmalta: Arni Hukari, Lauri Palmu, Ulla Pendolin, Daniel Nummela.

Itseäni kiinnostaa vielä se, millaisia suunnitelmia tapahtuman suunnittelijoilla on omaa suoritustaan varten. Arni Hukari vastaa: ”Kun numerolappu pistetään rintaan, laitan aina peliin 110 prosenttia – se on luonnonlahja!” Daniel Nummelan tavoitteena on ylittää itsensä ja innostaa sen kautta muutkin tekemään parhaansa. ”Oman lisänsä antaa myös nuoren japanilaisen papin suuntaani heittämä haaste; hänen ainoa tavoitteensa on juosta pidemmälle kuin minä – tämä ei tietenkään tule toteutumaan,” päättää Daniel pilke silmäkulmassa.

Juoksutempauksen japaninkielisen mainosvideon voit katsoa tästä (1:16):

Sinäkin voit tukea Koben luterilaista teologista seminaaria ja pappiskoulutusta Japanissa tämän sivun lahjoituslinkin kautta alapuolella.

Matkalla Japanissa, valitettavasti ilman lenkkitossuja

Anne Tuovinen
aluekoordinaattori

Lahjoita tähän työhön:Seuraa Anne Tuovisen Japanin matkaa:

Anne Tuovisen Facebook-video ennen matkaa – Anne Tuovinen
Japanissa opiskellaan englantia ja musiikkia Ullan kanssa – Ulla Pendolin
HAT-Kobessa Marin ja Danielin kanssa – Mari ja Daniel Nummela
Yllätysjuhlat Japanissa Lean kanssa – Lea Pihkala
Juoksemaan luterilaisen pappiskoulutuksen puolesta Japanissa – Kansanlähetyksen lähetystyöntekijät
Historian siipien havinaa Japanissa Taijan kanssa – Henry ja Taija Liivola
Awajilla Eevan ja Arnin kanssa – Arni ja Eeva Hukari
Nishinomiyassa Asakon ja Laurin kanssa – Lauri ja Asako Palmu
Japani sydämellä ja rukouksissa – Matkan loppukatsaus.