Olen Eila, 52-vuotias nainen. Kävin Alfa-kurssin syksyllä 2014. Kurssi oli hieno kokemus ja vahvisti minua uskon tielläni. Olin kyllä ollut

Jumalan kämmenellä on hyvä olla

Olen Eila, 52-vuotias nainen. Kävin Alfa-kurssin syksyllä 2014. Kurssi oli hieno kokemus ja vahvisti minua uskon tielläni.

Olin kyllä ollut uskossa 15-vuotiaasta asti, mutta janosin lisää tietoa kristinuskon perusteisiini. Lapsena rukoilin ”Levolle lasken, Luojani” -iltarukouksen vanhempieni kanssa. Myös mummini puhui aina taivaan Isästä.

Rippikoulussa olin hyvin kiinnostunut Raamatun kertomuksista. Olinkin ryhmän oppivaisin tyttö, ja siksi sain Uuden Testamentin. Kun sitten äitini oli sairaalassa, vierailimme siellä ja näin, miten pahoin hän siellä voi. Kun  isä lääkäripalaverin jälkeen tuli autoomme, hän sanoi: ”Äiti saattaa jäädä pysyvästi sairaalaan, hän on todella vakavasti sairas.” Sen jälkeen rukoilin sydämen pohjasta asti Jumalaa parantamaan äidin. Jumala kuuli rukoukseni, ja viikon päästä äiti tuli kotiin.

eila2Se oli suuri ihme. En osaa kuvailla, kuinka onnellinen olin. Silloin tiesin, että Jumala on todella olemassa.

Elämä jatkui ennallaan. Luotin Jumalan huolenpitoon. Myöhemmin aloin käydä kirkossa sunnuntain jumalanpalveluksessa. Lahden Ristinkirkossa sain tietää Alfa-kurssistakin.

Elämässäni on ollut monenlaisia vastoinkäymisiä, mutta myös suurta iloa ja onnea. Jumalan kämmenellä on hyvä olla. Hän on muistuttanut olemassaolostaan monin eri tavoin. Yhden Raamatun kohdan hän on tuonut eteeni monet kerrat – se onkin yksi lempikohdistani Raamatussa: ”Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.” (Joh 3:16.)

Jumala piti minusta taas kerran huolta, kun minua pahoinpideltiin ja luulin, että kuolen. Mutta kun olin suurimmassa hädässä, sain hetkeksi irrottauduttua ja putosin polvilleni. Rukoilin: ”Hyvä rakas Jumala ja Jeesus, auta! Sanoin sen kolmesti – ja niin paikalle tulivat poliisit, jotka veivät pahoinpitelijäni pois. Olin Jumalalle todella kiitollinen. En myöskään ilman Jumalaa olisi pystynyt antamaan anteeksi ja unohtamaan sitä kauheaa iltaa. Olen siitäkin Jumalalle kiitollinen.

Toinen lempikohtani Raamatussa on: ”Sallikaa lasten tulla minun luokseni, älkää estäkö heitä. Heidän kaltaistensa on Jumalan valtakunta. Totisesti: joka ei ota Jumalan valtakuntaa vastaan niin kuin lapsi, hän ei sinne pääse.” (Mark. 10:14–15) Lapsenusko on kantanut minua. Jumalan kämmenellä on hyvä olla.

Eila Laatinen

Lue lisää Alfa-kursseista

Tallenna